MENÜ

Ortalık karışacak!

ULEB’e savaş açan FIBA, daha önce aldığı karar doğrultusunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 ülkeye mektup yollayarak, “Takımlarınız ULEB Eurocup’a katılırsa milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” dedi.

Ortalık karışacak!

Avrupa’da ilk FANATİK’in duyurduğu ‘FIBA’nın, ULEB Cup’a katılan takımların bağlı olduğu federasyonları Avrupa Şampiyonası’ndan men edeceği’ yönünde haber, dün resmen gerçeklik kazandı. FIBA, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 Federasyona mektup yazıp, ‘20 Nisan’a kadar ULEB’le anlaşma sağlayan kulüpler hakkında gereğini yapmazsanız, A Milli Takımlar seviyesinde FIBA’nın organize ettiği hiçbir şampiyonaya katılamazsınız’ dedi.

Milli takımımız men edilebilir

Geçtiğimiz günlerde ULEB, bir açıklama yapıp Eurocup’a katılacak takımların listesini vermişti.

Buna göre Türkiye’den Galatasaray Odeabank, ULEB’le yeni bir anlaşma imzalamıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdeney’a gönderilen mektupta ‘Takımınız Galatasaray Odeabank İstanbul, ULEB’le sözleşme imzalamıştır. 20 Nisan’a kadar bu konu hakkında karar vermediğiniz takdirde milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” denildi. Bu mektup Türkiye’nin yanı sıra, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Litvanya, Polonya, İspanya, Ukrayna, Karadağ, Rusya ve Makedonya federasyonlarına da gönderildi.


Çılgın milyoner kulüplere sponsor olmak istiyor!
Son kararı IOC verecek

Buna göre 2017’de Türkiye’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’ndan önce haziran ve temmuz aylarında 3 ülkede Olimpiyat Elemeleri düzenlenecek. Sırbistan, İtalya ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’nin de elemelere alınmaması gündemde. Ama burada son kararı IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin) vermesi bekleniyor.

Galatasaray şampiyon olursa!

Galatasaray, Eurocup finalinde Strasbourg’u geçip şampiyon olursa doğrudan Euroleague’e katılacağı için sorun ortadan kalkmış olacak. ULEB, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş’a da teklif götürdü ama bu iki kulübümüz henüz imza atmadı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, FIBA’ya 20 Nisan’a kadar bir cevap yazacaklarını belirterek, “Galatasaray büyük olasılıkla şampiyon olacak. Karşıyaka ve Beşiktaş’la da konuşup durumu anlatacağız. Bizim için bir tehdit unsuru ortada yok. Ama 2017’de Avrupa Şampiyonası düzenleyeceğiz. Dev takımların olmadığı bir şampiyonada madalya kazanmak ne kadar anlamlı olur orası da soru işareti” dedi.

Güldüren Caps'ler

MİNİ YORUM (Gökhan German)

Savaş doğru tarz yanlış

Çift başlılık uzun yıllardır Avrupa basketbolunun kanayan yarası. FIBA’nın geçmişte yaptığı büyük hatalar durumu buralara kadar getirdi. Şimdi tekrar söz sahibi olmak istiyorlar. Bu doğrultuda geçen ay Paris’te FIBA Şampiyonlar Ligi’nin formatını açıklarlarken, Eurocup’a katılacak takımların bağlı olduğu federasyonlara gözdağı vermişlerdi. Dün gönderdikleri mektupla da ne kadar ciddi olduklarını gösterdiler.

Fenerbahçe'de aynı senaryo!

Euroleague takımlarına da ceza vermelisin...

Bir kere savaş açıyorsan, topyekün yapmalısın. Bu kararla ‘Euroleague takımlarına gücüm yetmiyor, Eurocup takımlarını bünyeme alayım’ diyorsun. Ceza vereceksen Euroleague takımlarına da vermelisin ki herkes safhını seçsin. Ayrıca yukarıda ismi geçen ülkeleri Avrupa Şampiyonası’na almazsan, kendi ayağına sıkmış olursun. Lüksemburg, Arnavutluk ve Portekiz gibi ülkelerin katılacağı bir şampiyonayı kim seyreder. ULEB’le savaş ve mücadele kararına saygılıyım ama yöntemi bu olmamalı. Kulüpler Birliği toplantısında Fenerbahçe ve Efes gibi takımların, ‘Galatasaray ve Beşiktaş’ı ligden atarsanız’ biz de çekiliriz gibi söylemleri de gerçekçi değil. Televizyon ve iddia gelirlerinden kulüplere 4 milyon Euro civarı belki daha fazla gelir geliyor. Kimse bir çırpıda bu parayı gözden çıkaramaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ