MENÜ

Daniyar İsmayilov Avrupa'da tarih yazdı

Norveç'in Forde kentinde devam eden Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın üçüncü gününde, erkekler 69 ve Bayanlar 58 kilodaki yarışmalarla devam edildi.

Daniyar İsmayilov Avrupa'da tarih yazdı

Erkekler 69 kiloda mücadele eden milli haltercimiz Daniyar İsmayilov, koparmadaki 155, silkmedeki 178 ve toplamdaki 333 kiloluk kaldırışlarıyla 3 kategoride de altın madalyanın sahibi oldu.
Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 3 Altın Madalya kazanan Daniyar İsmayilov'un mutluluğuna diyecek yoktu. İstiklal Marşımızı çaldırıp, Bayrağımızı göndere çektiren Daniyar, "Bu madalyayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza 78 milyonluk Türkiye'ye armağan ediyorum" dedi.

Ahmet Turan Okyay ise koparmada 136 kilo ile 10. silkmede 165 kilo ile 6.toplamda ise 301 kiloyla şampiyonayı 7. sırada bitirdi.

Bayanlar 58 kilo B grubunda yarışan Nuray Levent ise koparmada 83 kg ile 3. silkmede 101 kg 5. toplamda ise 184 kg ile 4. oldu.

Federasyon Başkanımız Tamer Taşpınar, elde edilen başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcumuzu tebrik ediyorum" dedi. Üçüncü günün sonunda madalya sayımız 8 altın 2 gümüş 2 bronz olmak üzere toplam 12 madalyaya ulaşmıştır.

Şampiyonada yarın erkekler 77 kiloda Sadrettin Gedik podyuma çıkacak.

ANKARA-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ