MENÜ

Beşiktaş 3-2 Bursaspor

Süper Lig'de 28. haftanın önemli karşılaşmasında Beşiktaş, Bursaspor'u 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş 3-2 Bursaspor

90 + / Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Şampiyon gibi oynadı, zor kazandı!

Vodafone Arena'nın açılış maçında Beşiktaş müthiş oynadığı ve birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta Bursaspor'u zor olsa da devirmeyi başardı.

Siyah Beyazlılar, harika tek paslar, müthiş bindirmeler ve hızlı kontrataklarla Bursaspor'a adeta futbol dersi verdi ancak mükemmele yakın hücum ettiği maçı, savunmanın bariz hataları sebebiyle büyük riske soktu. Belki de 4-5 fark olabilecek maç, son saniyelerde taraftarı büyük strese soktu. Kara Kartal'ın oynadığı oyun ise Fenerbahçe'ye mesaj gibiydi: Şampiyon böyle oynar!

KARTAL MÜTHİŞ BASKIYLA BAŞLADI

Siyah Beyazlılar, ilk 3 dakikada 3 korner kullandı.

12'de Quaresma'nın ortasında Jose Sosa ceza alanı içinde sağ çaprazdan gelişine sert vurdu, Harun son anda topu kornere çeldi.

O NASIL BİR GOL ÖYLE! 7 TEK PAS!

22. dakikada Beşiktaş, Bursaspor karşısında Alman yıldızı Mario Gomez'in golüyle 1-0 öne geçti.

Siyah Beyazlılar harika tek paslarla geldi, son olarak Jose Sosa, Gomez'e bıraktı, Gomez, Harun'u çalımladı ve topu boş kaleye yuvarladı. Beşiktaş'tan tam bir takım oyunu golü... Kara Kartal, golden önce tam 7 tek pas yaptı.

TRAORE ÇOK TECRÜBELİ; 1-1

28'de Bursaspor beraberliği yakaladı. Gol, Bakaye Traore'den geldi.

Batalla'nın pasında Necid topun üstünden atladı, şaşıran Marcelo o anda Traore'yi kaçırdı, karşı karşıya kalan Malili orta saha, Tolga Zengin'i düzgün bir plaseyle avlamayı başardı; 1-1.

Q7'DEN MÜTHİŞ ŞUT!

38'de kullanılan kornerde Harun'un çeldiği topa ceza alanı dışında Quaresma harika vurdu, top az farkla auta gitti.

Karşılaşmada ilk yarı 1-1 sona erdi.

HARUN DİRENİYOR!

Beşiktaş ikinci yarıya müthiş başladı. 48'de ceza sahası içinde sol çaprazda kaleye çok yakın bir bölgede top ayağına alan Mario Gomez çok sert vurdu, Harun inanılmaz kurtardı.

BU SEFER TOLGA! DİREKTEN DÖNDÜ!

50'de de Bursaspor çok tehlikeli geldi. Deniz Yılmaz'ın uzaklardan şutunda Tolga parmaklarının ucuyla dokundu ve hemen ardından direğe çarpan top dışarı çıktı.

DELGADO DOĞRU YERDE; 2-1!

52. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası dışından şutunda top Atiba'nın önünde kaldı.

Onun karşı karşıya pozisyonda şutunu Harun çıkardı, dönen topu Alexis Delgado kafayla tamamladı ve skoru 2-1 yaptı.

HARUN PENALTIYI KURTARDI AMA...

57'de Sosa yerde kaldı, hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Gomez'in penaltısını Harun kurtardı ancak dönen topta yine Gomez topu ağlara gönderdi; 3-1.

KORKUTAN GOL! STOCH...

70'te Miroslav Stoch sol çaprazdan ceza sahasına girdi, sol ayağıyla köşeyi gördü farkı bire indirdi.

BU GOL NASIL KAÇAR!

82'de Beşiktaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Şamil'in hatalı pasında topu Necip kaptı. Gomez'e verdi. Gomez çalım atmak isterken top tekrar Necip'in önüne düştü, onun şutunu Harun çıkardı, top bu sefer Quaresma'nın önünde kaldı, Quaresma, Harun'u ahrika çalımladı, şutunu Jem Paul Karacan çizgiden çıkardı.

HAMZAOĞLU TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Hakem Barış Şimşek, 90+2. dakikada çaldığı bir faul düdüğü sonrası kendisine itiraz eden Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tribüne gönderdi.

Son anlarda Bursaspor'un baskısı sonuç vermedi ve Beşiktaş müthiş oynadığı karşılaşmayı zor olsa da kazandı ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.













Haberin Devamı
YORUM YAZ