MENÜ

İbrahim Üzülmez: Mücadelemizin hakkını aldık

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Bizim için önemli bir maçtı. Çok iyi oynayamamamıza rağmen verdiğimiz mücadelenin hakkını aldığımızı düşünüyorum" dedi.

İbrahim Üzülmez: Mücadelemizin hakkını aldık

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ne 3-1 yenilen Mersin İdman Yurdu’nda teknik direktör Ümit Özat, kendilerinden daha iyi oynayan değil, imkan ve şartları daha iyi olan bir takıma yenildiklerini söyledi.

Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başladıklarını belirterek, ilk yarıda Welliton’un, Gençlerbirliği kalecisi Hopf’tan sıyrılırken yerde kaldığı pozisyonda hakemin penaltı kararı vermediğini belirterek, kararı eleştirdi. Bazı oyuncuların kendilerine verilen şansı değerlendiremediğini belirten Özat, "Arkadaşlarımızdan bazıları kendilerine verilen şansın ve formanın değerini bilemiyorlar. İlk yarı 2-3 maç oynayan oyuncuyu, ikinci yarı hemen hemen 7-8 maçta oynattım. Oynamak isteyen, kalmak isteyen kendini gösterir, göstermeyen için de kulüp bir karar verir." dedi.

Maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şeyin olmadığını ifade eden Özat, "Bizden daha iyi oynayan bir takıma yenilmedik, sadece bizden imkanları ve şartları daha iyi olan, hal böyle olunca da Allah yardım ediyor bu da bir gerçek, bir takıma yenildik." diye konuştu. Takımın yaşadığı maddi sorunlara da değinen Ümit Özat, şöyle devam etti: "Oyuncuların ödemelerinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilip, aksamaması lazım. Bu, hiçbir şeye bahane değil ama olan antrenörlere oluyor, başka kimseye olmuyor. Benim işim antrenmana oyuncuyu çıkmaya ikna etmek, onu eğlendirmek veya kapı kapı dolaşıp para aramak değil. İyi niyetimizi görsün insanlar diye her türlü çabayı gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özat, hakemlerin de biraz daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, bazı hataların takımların kaderini etkilediğini söyledi. Bir gazetecinin, Sadiku’nun neden oynamadığına yönelik sorusu üzerine de Özat, oyuncunun sırtı ağrıdığı için kendisine tam performans sergilemeyeceğini belirttiğini anlattı.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise karşılaşmanın iki takım açısından da önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kazandık, mutluyuz. Hava şartları oyuncularımla konuştuğuma göre çok elverişli değildi. Sıcaklık oyuncuları, oyunsal anlamda biraz geriye götürdü. Mücadele anlamında ise geldiğimiz günden itibaren, kaybettiğimiz maçlarda dahi Gençlerbirliği takımı, saha içerisinde disiplinli oynayan, mücadele eden, topun gerisine gelerek, defansif disiplini sağlayan bir görüntü içerisinde oldu. Bugün de aynı görüntü içerisindeydik. Bizim için önemli bir maçtı. Çok iyi oynayamamamıza rağmen verdiğimiz mücadelenin hakkını aldığımızı düşünüyorum."

Göreve başladıkları zaman takımın 13 puanda olduğuna, şimdi 35 puana çıktıklarına dikkati çeken Üzülmez, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini, oyuncularını kutladığını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ