MENÜ

CEV Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik yaptıklarını söyledi.

CEV Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik yaptıklarını belirterek, "Nasıl futbolda aynı ülke takımları final oynayabiliyorsa, voleybolda da bu neden olmasın? Gelecek yıllarda VakıfBank ve Fenerbahçe belki de finalde karşılaşacak." dedi.

İtalya’da düzenlenen Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan CEV Başkanı Boricic, gelecek sezon bazı değişiklikler olacağını belirterek, "Gelecek yıl Avrupa Şampiyonası’nda 16 takım yerine 24 takım oynuyor olacak. Birden fazla organizatör olabilir. Öncelikle çok daha iyi işler yapmak istiyoruz. Yatırımcıları cezbetmek ve spora olan katkımızı artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Voleybolu tanıtmak arzusunda olduklarını ifade eden Boricic, geçmişte bazı olumsuz deneyimler yaşandığını, çok büyük voleybol etkinliklerinde insanların müsabakaları izlemesinde zorluklar yaşandığını anlattı. Boricic, bunları değiştirmek istediklerini ve iş birliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonunun büyük ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Boricic, Türkiye’nin hem erkekler hem de kadınlar klasmanında en başarılı ülkelerin başında geldiğini vurguladı. Boricic, Türkiye’deki kulüplerin pek çok yıldır başarılar elde ettiğini ve voleybol ailesinde önemli bir yerde bulunduklarını aktardı.

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde format gereği iki Türk takımı VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig’in yarı finalde karşı karşıya geldiğini belirten Boricic, "Bu konuda bir değişikliğe gidiyoruz. Nasıl futbolda aynı ülke takımları final oynayabiliyorsa, voleybolda da bu neden olmasın? Gelecek yıllarda VakıfBank ve Fenerbahçe belki de finalde karşılaşacak. Türk voleybolu Avrupa’da ve dünyada çok iyi biliniyor." değerlendirmesinde bulundu. Boricic, yeni yapılan değişikliklerle birlikte voleybol maçlarında seyirci sayısının artacağına ve kulüplerin kalitesinin yükseleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Mutlugil: "Kaliteli takım final oynayacak"

CEV Başkan Vekili ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise aynı ülke takımlarının finalde karşılaşamaması konusunun geçen ay aldıkları kararla birlikte değiştiğini ifade ederek, "Önümüzdeki yıldan itibaren hangi takım daha iyi ve kaliteli ise o final oynayabilecek. Ülkeleri ve takımları kısıtlamıyoruz. Çünkü kaliteyi ve rekabet seviyesini artırmak istiyorsak bunları yapmamız lazım. Kadınlar Avrupa Şampiyonası 80’den fazla ülkede seyrediliyor. Tüm dünya voleybolunun gözü burada." dedi. Böyle üst düzey bir organizasyonu belli kurallarla sınırlandırmak istemediklerini vurgulayan Mutlugil, "İki Türk takımı, iki İtalyan takımı ya da iki Rus takımı finalde karşı karşıya gelebilecek." diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ