MENÜ

İyi olan kazansın!

Türkiye’nin kadın voleybol tarihinde 5. kez iki takımla yer aldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Final-Four heyecanı bugün başlayacak. Yarı finalde Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank final için kozlarını paylaşacak.

İyi olan kazansın!

Kadın voleybolunun Avrupa’daki bir numaralı kupası DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde kupa bu hafta sonu sahibi bulacak. İtalya’nın Montichiari kentinde yapılacak ve Pomi Casalmaggiore’nin ev sahipliğinde 2 gün sürecek organizasyonda Türkiye, tarihinde 5. kez iki takımla Final-Four’da mücadele edecek.

Aynı ülke takımları finale kalamadığından statü gereği, yarı finalde eşleşen Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank şampiyonluk yolunda mücadele edecek. İki temsilcimiz daha önce 2011 yarı finalinde karşılaşmış, Vakıfbank mücadeleyi 3-2 kazanıp, o sezon, Türkiye’ye ilk Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazandırmıştı.

FENERBAHÇE GRUNDİG

Fenerbahçe Grundig, Avrupa’nın bir numaralı kupasını ikinci kez kazanmak istiyor. CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2012 yılında zirveye çıkan Sarı-Lacivertliler, 4.kez Dörtlü-Final heyecanı yaşayacak. Fenerbahçe Grundig, Avrupa’da daha önce birer kez Şampiyonlar Ligi ve CEV Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe Grundig, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ne yenilgi almadan çıktı.

VAKIFBANK

Avrupa voleybolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasını 2011 ve 2013’te kazanan VakıfBank, üçüncü kez mutlu sona ulaşmaya çalışacak. Toplamda 8, üst üste ise 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek VakıfBank, bugüne kadar kazandığı kupalarla Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor. VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon oynadığı tüm maçları kazanarak Dörtlü Final’e çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ