MENÜ

Hikmet Karaman, Galatasaray maçından 3 puan istiyor

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, 1 ay içerisinde lig ve kupada 3 kez karşılaşacakları Galatasaray maçları öncesi değerlendirmelerde bulundu. Karaman, "Galatasaray maçı ligde alt sıralardan kurtulmak için bir şans" dedi.

Hikmet Karaman, Galatasaray maçından 3 puan istiyor

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın son maçında kadro sıkıntısı yaşadığını ancak büyük camiaların her zaman bir adım önde olduğunu ifade eden Karaman, "Galatasaray ile bir ay içerisinde lig ve kupada 3 maç oynayacağız. Burada alınacak sonuçlar her iki takımı farklı motivasyonlara itebilir. Ligde alt sıralardan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Kayserispor maçında bunu değerlendiremedik. Galatasaray maçı ligde alt sıralardan kurtulmak için bir şans. Enteresan bir maç olacak. Galatasaray'ın da üzerinde baskı var. Bu durum takım üzerinde bir patlama da yapabilir. Onlarında bir prestiji var. Yönetim oyuncuları ile mutlaka konuşuyordur. Baskı altında kalındığında oyuncudan daha fazla özveri ve mücadele beklenir. Bu açıdan farklı bir maç olacak" dedi.

"İKİNCİ YARIDA DAHA FAZLA PUAN ALABİLİRDİK"

İkinci yarıya şansız sakatlıklarla başlamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci yarıda daha fazla puan almalıydık. Bunu yapamadık. Sakatlıklar ve transfer yapamayışımız bizi etkiledi. 2-3 oyuncu alsaydık ligde farklı yerde olabilirdik. Bunda bizim de oyuncuların da hataları vardır. Messi'nin form düşüklüğü takımını etkiliyor. Anadolu takımlarında da bir oyuncunun formu çok önemli. Kweuke'de bizim için çok önemli bir oyuncuydu. Bunlara bakmadan ligde kalan maçlarda mağlup olmamak için oynayacağız. Bu motivasyonla da kupa maçlarına çıkacağız" diye konuştu.

SERCAN KAYA: "LİGDE HEDEF BİTMEDİ"

Galatasaray ile önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Çaykur Rizespor takım kaptanı Sercan Kaya da, karşılaşmada en az beraberlik hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:
"Galatasaray ile ligde ve kupada 3 maç oynayacağız. Çaykur Rizespor olarak kendi işimize bakmak zorundayız. Galatasaray'ın kupadan başka hedefi kalmadı. Bizim içinde ligde henüz hedef bitmedi. Kupada yarı finale kadar gelmişken Rize şehrine bir final göstermek istiyoruz. Bu durum teknik heyet ve futbolcular içinde çok önemli. İnşallah bu zorlu maçlardan anlımızın akıyla çıkarız."

CEDRIC MAKİADİ TAKIMA KATILDI

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'da sakatlığı bulunan Kweuke dışında tüm oyuncular antrenmana katıldı. Sakatlığı düzelen Cedric Makiadi'de takımla birlikte çalışmalara başladı. Pas ve taktik ağırlıklı çalışma yürüten yeşil mavililerin antrenmanı ilk 15 dakikanın ardından basına kapatıldı.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ