MENÜ

Kasımpaşa, evinde Avrupa hedefine tutundu

Lacivert-beyazlı beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarıdaki 10 maçta aldığı 10 puanın 9’unu sahasında kazandı.

Kasımpaşa, evinde Avrupa hedefine tutundu

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş’ı evinde 2-1 mağlup eden Kasımpaşa, Avrupa kupalarına katılma hedefine sahasında tutundu.

Sezonun ilk yarısında tarihinin en başarılı performansını ortaya koyan ancak ikinci yarıda büyük düşüş yaşayan lacivert-beyazlı ekip, iç sahadaki son maçlarında aldığı galibiyetlerle 40 puana ulaşarak Avrupa iddiasını sürdürmeyi başardı. Süper Lig’in ikinci yarısında çıktığı 10 maçta 10 puan alabilen Kasımpaşa, bunların 9’unu sahasında topladı. İkinci yarıda evinde 5 maça çıkan lacivert-beyazlı takım, 3 galibiyet ve 2 yenilgi alırken, deplasmandaki 5 maçı ise 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle tamamladı.

İçerideki son 3 maçı kazandı

Kasımpaşa, sahasındaki son 3 maçı da kazanarak 9 puan topladı. İkinci yarıda Gaziantepspor’a 2-1 ve Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup olan lacivert-beyazlı takım, son 3 karşılaşmada ise Eskişehirspor, Antalyaspor ve Beşiktaş’ı 2-1’lik skorlarla yendi.

Öksüz: "Bundan sonra hem içeride hem dışarıda kazanacağız"

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş karşısında tam kadro mücadele ederek iyi sonuç aldıklarını ve kalan karşılaşmalarda hem içeride hem dışarıda kazanacaklarını söyledi. Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle iç sahadaki galibiyetlerle Avrupa kupalarına katılma hedefini sürdürdüklerine dikkati çekerek, "Bundan sonra hem içeride hem dışarıda daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Takımın gücü bunu ortaya koymuştur." dedi.

Sezonun ilk yarısında tam kadro mücadele etmelerinden dolayı hem iç sahada hem deplasmanda iyi sonuçlar aldıklarını vurgulayan Hasan Hilmi Öksüz, "İkinci yarıda tam kadro çıkamadığımız maçlarda sıkıntı yaşadık. Kulübede 3 veya 4 altyapı oyuncusu bulunuyordu. İç saha maçlarında bunun etkisi büyük." diye konuştu. Beşiktaş karşısında başarılı bir performans ortaya koyduklarını ve takımın kendilerini mutlu edecek sonuçla sahadan ayrıldığını vurgulayan Hasan Hilmi Öksüz, "2-1’lik skor var ama çok ciddi pozisyonlar oldu. Bunların bir kısmını gol yapsaydık inanılmaz sonuç çıkabilirdi." ifadelerini kullandı.

Ligin ikinci yarısına iyi başlamadıklarını hatırlatan Öksüz, şunları söyledi:

"Takımda sakat ve cezalı oyuncular vardı. İkinci yarıda ilk defa tam kadro olarak Beşiktaş karşısına çıktık. Bu şekilde iyi sonuç ortaya koyduk. Oyun kalitesi de çok iyiydi. Başarı için iyi oynayacaksınız ve inanacaksınız. Kasımpaşa bunu yaptı. İnandı ve kendine güvendi. Bu performansımıza devam ettiğimiz takdirde Avrupa şansını yakalayacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ