MENÜ

Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un adı 'Panama Belgeleri'nde

Panama Belgeleri (Panama Papers) dosyalarından futbol dünyasına dair yeni bilgiler saatler geçtikçe ortaya çıkmaya başladı. Yeni belgelerde adı geçen Türk futbolcular ise Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut...

Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un adı 'Panama Belgeleri'nde

Panama Belgeleri (Panama Papers) dosyalarından futbol dünyasına dair yeni bilgiler saatler geçtikçe ortaya çıkmaya başladı.

La Liga ekiplerinden Real Sociedad'ın 2000-2008 yılları arasında Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da yer aldığı yabancı oyuncuların maaşlarını Panamalı şirketler veya banka hesaplarına yatırdığı ortaya çıktı.

Eurosport'un haberine göre; Bunun sebebi ise İspanya'daki vergi uygulamasından kaçmak. Bask temsilcisinin ödemeler için özellikle Panama ve Virgin Adaları'ndaki banka hesaplarına para yatırdığı gizli belgelerde yer alırken, Darko Kovacevic'in aldığı ücret buna en güzel örnek oldu.

Vergi kayıtlarında ayda 2 bin dolar kazandığı gösterilen santraforun, bir Hollanda firması üzerinden yıllık 1,4 milyon dolar aldığı ortaya çıktı. Real Sociedad'ın bu yöntemi bahsedilen dönemde kulüpte forma giyen çoğu yabancı futbolcu için uyguladığı ortaya çıkarken, diğer 7 isim arasında tanıdık yüzler de var.

Nihat Kahveci, Sander Westerveld, Tayfun Korkut, Valeri Karpin, Gabriel Schürrer ve Mattias Asper'in yıllık ücretlerinin de düşük gösterilerek vergi kaçırıldığı L'Equipe gazetesinin haberinde yer aldı.

"İSPANYOL KULÜPLERİN SIKÇA KULLANDIĞI BİR YÖNTEM"

Konu hakkında gazeteye açıklamada bulunan basın sözcüsü Iñaki Otegi, ''Yabancı oyuncuların ücretlerini yabancı şirketler aracılığıyla ödemek, İspanyol kulüpleri tarafından sıkça kullanılan bir yöntem'' dedi.

194 MİLYON EURO! Neymar gidiyor!

PANAMA BELGELERİ NEDİR?

Dünya çapında siyasetçilerin yolsuzluklarını içerek Panama Belgeleri dün akşam yayınlanmaya başladı. Dünyanın en kapsamlı araştırmacı gazetecilik çalışmasına yol açan belgelerin içinde çok sayıda devlet başkanının yanı sıra özel şirketlere ait bilgiler de yer alıyor.

Panama Belgeleri, adını bir vergi cenneti olan Orta Amerika ülkesi Panama’dan alıyor. İsmi açıklanmayan bir kaynağın, 500’den fazla çalışanla 35 ülkede faaliyet gösteren Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait 11.5 milyon belgeyi sızdırmasının ardından Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) 80 ülkeden, 100’den fazla kurumdan 400 gazeteciyle birlikte 1 yıl boyunca incelediği belgeler dün akşam dünyadaki basın kuruluşları tarafından yayınlanmaya başlandı. Yayınlanan belgeler arasında 1970’ten günümüze kadar şirketin tüm yazışmaları da yer alıyor. Üstelik belgeler yalnızca siyasetçilerle sınırlı değil: Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, silah ticareti gibi konularda da çok sayıda belge var. Şu ana kadar açıklanan belgelerde 12 ülken lideri, 61 ülke lideri akrabası, 128 siyasetçi ve kamu görevlisi, Forbes listesinde yer alan 29 milyarder bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ