MENÜ

Hasan Celal Yıldırım, altın madalya kazandı

01-03 Nisan 2016 tarihleri arasında Dünya Shotokan Federasyonu tarafından (WSF) Polonya’da düzenlenen 7. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası’nda Milli sporcumuz Hasan Celal Yıldırım, birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyanın sahibi oldu.

Hasan Celal Yıldırım, altın madalya kazandı

Yükselen form grafiği ile ulusal ve uluslararası şampiyonalarda karate otoritelerinin büyük beğenisini kazanan İstanbullu sporcumuz Hasan Celal Yıldırım, 38 kg kategorisi kumite müsabakalarında 2004 doğumlu rakiplerini bir bir sürklase ederek altın madalyayı boynuna astı.

23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya ile 10-11 yaş kategorisinde Avrupa Shotokan Şampiyonluğuna uzanmayı başaran Hasan Celal Yıldırım, Dünya Şampiyonası’nda da gösterdiği başarılı performansla zirvenin yine ilk sırasında yer aldı.

Şampiyonada ayrıca Hasan Celal Yıldırım ile Çatalca’dan birlikte katılan sporculardan Alparslan Küçükaltun iki gümüş madalya, Murat Gezer de takım müsabakalarında bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Şampiyona’da elde ettikleri derecelerle büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden başarılı antrenör Muzaffer Muyan, ‘’Katıldığımız her turnuva ve şampiyonada ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak istiyoruz. Polonya’da da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık ve ülkemize madalyalarla dönüyoruz. Başarımızı bize inanan ve her fırsatta destek veren İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sn. İbrahim İlhami Koç’a armağan ediyoruz.’’ diye konuştu.

Dünya Şampiyonası’ndan gelen haberlerle büyük bir mutluluk yaşadıklarını ve gururlandıklarını belirten İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç da kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’ Böylesine büyük başarılar, ülkemizin spor ülkesi olma yolunda attığı adımların önemli bir göstergesidir. Hasan Celal Yıldırım, ziyaretime geldiğinde başarı için bana söz vermişti ve bu sözünü yerine getirdi. Çünkü Başarı ciddiyet, özveri ve yapılan işe gönülden bağlı olmayı gerektirir. Bu bağlamda bu büyük başarının en büyük pay sahiplerinden biri olan antrenörümüz Muzaffer Muyan'ı ve sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyorum.’’

Haberin Devamı
YORUM YAZ