MENÜ

Toprak Razgatlıoğlu sezonun ilk yarışına hazır

Sakatlıktan kurtularak pistlere dönen milli motosikletçi Toprak, 3 Nisan’da İspanya’nın Aragon Pisti’nde koşulacak yarışla başlayacak FIM Superstock 1000 Kupası’nda daha önce Kenan Sofuoğlu’nun kullandığı 54 numarayla şampiyonluk mücadelesi verecek.

Toprak Razgatlıoğlu sezonun ilk yarışına hazır

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Superstock 1000 Kupası’nda (STK1000) mücadele edecek milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Avustralya’da test sürüşünde motosikletten düşerek ayak bileğinden sakatlanan Toprak, tedavisinin tamamlanmasının ardından pistlere döndü. İspanya’nın Aragon Pisti’nde 3 Nisan’da yapılacak yarışla başlayacak yeni sezonun hazırlıklarını, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’yla Sakarya’nın Akyazı ilçesinde sürdüren Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ayakta birinciliği hedeflediğini söyledi.

Kenan Sofuoğlu’na yardım için gittiği Avustralya’da Superbike Dünya Şampiyonası’nın testleri sırasında Kawasaki Grillini takımının pilotu Josh Hook’un kazada kolunu kırmasının ardından misafir olarak yarışma fırsatı yakaladığını hatırlatan Toprak, "Superbike Dünya Şampiyonası’na ilk defa çıktığım için çok heyecanlıydım. İlk antrenmanlar güzel geçti, ikinci antrenmanın sonuna doğru ön lastiğin kayması nedeniyle düştüm. Kumda takla atarken ayağımı yere vurdum bileğim kırıldı. Ayağımdan yaklaşık 2,5 hafta sonra alçıyı çıkardık. Yürümeye ve açma germe hareketlerine başladım." diye konuştu.

Milli motosikletçi Toprak, sakatlıktan sonra ilk kez motosiklete binerek antrenman yaptığını ve herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti. Kendisini hazır hissettiğini kaydeden Toprak, şunları söyledi:

"Rahat bir şekilde motosikleti kullanabiliyorum. Küçük motorda antrenman yaptığım için rahatım. 1000’lik tabii ki yine yoracak. İnşallah iyi dereceyle İspanya yarışından dönmek nasip olur. Kenan ağabey beni çok iyi motive ediyor. Ben de ona destek oluyorum. Sakatlık oldu, test de yapamadım. Yaşadığım sakatlıklara rağmen İspanya’dan birincilikle dönüp yeni sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyorum."

Toprak Razgatlıoğlu, daha önce Kenan Sofuoğlu’nun kullandığı 54 numarayla Superstock 1000 Kupası’nda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ