MENÜ

Elazığspor'da başkan istifa edince futbolcular antrenmana çıkmadı

PTT 1 Lig takımlarından Vartaş Elazığspor'un içinde bulunduğu maddi kriz nedeniyle kulüp başkanı Selçuk Öztürk'ün istifasının ardından futbolcular da bugün antrenmana çıkmayarak sahada oturma eylemi yaptı.

Elazığspor'da başkan istifa edince futbolcular antrenmana çıkmadı

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Samsunspor maçı hazırlıklarını sürdürmesi gereken Vartaş Elazığsporlu futbolcular, alacaklarını alamadıkları için antrenmanlara çıkmama kararı alarak, idman sahasında oturma eylemi yaptı. Futbolcular dünden itibaren antrenmanlara çıkmadıklarını belirterek, yaptıkları oturma eyleminin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Vartaş Elazığspor takım kaptanı Onur Güney, alacaklarını ödenmemesi durumunda antrenmanlara çıkmama kararı aldıklarını belirterek, "Elazığ halkından özür diliyoruz. Bu yaptığımız eylem, şehre yaptığımız bir tepki değildir. 8 ay boyunca yaptığımız fedakarlıklar ortadadır. Sizlerin de bildiği gibi dayanacak gücümüz kalmadı. Maddi ve manevi olarak gerçekten zor durumdayız. Biz gerekli fedakarlıkları takım olarak fazlasıyla yaptık. Artık bu saatten sonra hak ettiğimiz ücretlerin ödenmemesi halinde, antrenmana çıkmayacağız ve bu kararımız ödeme yapılana kadar da devam edecektir. Elazığ halkının, taraftarlarımızın ve büyüklerimizin vicdanına bırakıyoruz. Alacak miktarlarımız belli ama bizim açıklamamız doğru olmaz. Şu anda benim 2 yıllık alacağım var. Burada herkesin belirli bir alacağı vardır. Bu sezon alacağı olan var, geçen sezon alacağı olan var. Bununla alakalı bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Şu anda kulübün ciddi anlamda maddi bir sıkıntısı var. Bunun artık çözümlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Artık herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu saatten sonra bunun olacağını düşünüyoruz. Yani olmazsa da biz bundan sonra hiçbir antrenmana çıkmayacağız. Takım olarak kararımız budur. Bu sefer dönme gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Kaptan Onur, alacaklarının yüzde 70'inin ödenmemesi durumunda antrenmana çıkmayacaklarını ifade ederek, "Alacaklarımızın yüzde 70'e yakınının ödenmesi lazım. Hakediş derken, insanlar bizi paragöz zannetmesin. Şunu söyleyeyim, ben kendi adıma bu kulüpten iki yıldır alacağımı alamıyorum. Daha doğrusu maddi sıkıntılardan dolayı alamıyorum. Bu sezon gelen arkadaşlarımız da alacaklarını alamıyor. Bu konuda sadece bunları söyleyebilirim. Onun dışında bir şey söylememin gereği yok. Böyle büyük bir sıkıntı olmasa bu eylemi yapmayız" diye konuştu.

Vartaş Elazığspor kalecisi Serdar Kulbilge de psikolojik olarak huzursuz olduklarını anlatarak, "Kafa olarak artık bizler çok yorulduk" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ