MENÜ

Bilic, FANATİK'e konuştu: Gökhan Töre'yi isterim

Ada'ya West Ham'la birlikte damga vuran Bilic'ten FANATİK'e özel açıklamalar: Türkiye’deki oyuncuları takip ediyorum. Ancak orada çok para kazanıyorlar ve bizim düşündüğümüz paralar onlara az gelebilir. Gökhan Töre’yi ne kadar çok beğendiğimi herkes biliyor. Onu elbette isterim ama şu ana kadar kimseyle direkt temas kurmadık.

Bilic, FANATİK'e konuştu: Gökhan Töre'yi isterim

İngiltere Premier Ligi’nde fırtınalar estiren, lider Leicester City ile birlikte Ada’nın en çok konuşulan takımlarından West Ham United’ın teknik direktörü Slaven Bilic’le, Londra’da bir araya geldik.

Beşiktaş’ın eski hocası Bilic’le görüşmemizi, 2-2 berabere kaldıkları Chelsea maçının ardından gerçekleştirdik. Hırvat hocayla 5 yıldır tanışıyoruz. İşte bu dostluğun bir göstergesi olarak pazar gününü bize ayırdı, çocukları ve eşi İvana ile birlikte soluğu onların çok sevdiği bir İtalyan restoranında aldık.

'SAVAŞMAKTAN KORKMUYORLAR'

Bana bu röportajda, Türkiye’de Ada futbolunu en iyi bilen ve 38 yıldır Londra’da yaşayan İngiltere temsilcimiz Edip Adanır eşlik etti. Görüşmemiz röportajdan öte, samimi bir sohbet havasında geçti. Edip ağabey ile Hırvat teknik adama, Türk oyuncular hakkındaki düşüncelerini ve transfer etmek istediği isimler olup, olmadığını sorduk. “Elbette bu ülkedeki futbolcuları takip ediyorum. Sonuçta 2 sezon boyunca orada çalıştım ve onların nasıl birer futbolcu olduklarını biliyorum. Türk oyuncular sağlam karaktere sahip ve savaşmaktan asla korkmuyorlar.”

'KALİTEYE DE SAHİPLER...'

“Aralarında İngiltere Premier Ligi’nde mücadele edebilecek kapasiteye sahip olanlar da var. Ama Türkiye’de oyunculara ödenen paralar oldukça yüksek. Yani bilemiyorum... Bir oyuncuyu istediğimiz zaman, belki de onun için düşündüğümüz ücret, ona az gelebilir” yorumunu yaptı, isim vermekten kaçındı. Gökhan Töre deyince, “Töre’yi ne kadar çok beğendiğimi herkes biliyor. O çok iyi bir futbolcu. Elbette onu takımımda görmek isterim. Ancak şu anda direkt temas kurduğumuz hiç kimse yok” diye konuştu.

'AÇILIŞA GELMEYİ ÇOK İSTERİM'

Siyah-Beyazlılar’ı çalıştırdığı dönemde Slaven Bilic’in tanıtım reklamında oynayıp, ‘Yuvaya ruh katmaya geldik’ dediği, ancak hiç maça çıkamadığı Vodafone Arena’nın Nisan ayında açılacağının müjdesini yemekte Bilic’e verdik. Açılışa gelme şansının olmadığını söyleyen başarılı teknik adam, “Stadın bitecek olmasına çok sevindim. Ancak açılışa gelmem oldukça zor. İngiltere’de çok yoğun bir maç programı var. Biliyorsunuz, burada devre arası da yok. Elbet bir gün Vodafone Arena’ya gelmek isterim. Beşiktaş’ın, stadıyla birlikte çok daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

'ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ OLSUN'

Bu güzel yemekli sohbette Beşiktaş’ı da konuşmadan olmazdı. “Daha önce de söylediğim gibi ben Beşiktaşlı’yım” diye başladı Bilic, “Fenerbahçe de bu sezon oldukça iddialı ve güçlü bir takım. Ama benim tek dileğim, bu sezon Beşiktaş’ın şampiyon olması. Teknik direktör Şenol Güneş gibi çok önemli bir hocaya ve çok iyi bir insana sahipler. Gerçekten izleyenlere göze hoş gelen bir futbol izlettiriyorlar” diye devam etti. Direkt söylemese de, şu anki kadronun, kendi döneminki kadrosundan daha iyi olduğunu üstü kapalı şöyle ifade etti: “Beşiktaş, transfer sezonunda da önemli oyuncuları kadroya kattı. Özellikle savunmayı güçlendirdiler.”

'KADRO DA GERÇEKTEN İYİ'

“Belki Ersan gitti ama, bu bölgede Beck, Rhodolfo, Marcelo, Delgado ve Dusko Tosic’e de sahipler. Tolga’nın yanına kaleye Boyko’yu eklediler. Yaratıcı oyuncu olarak da ek bir güce, yani Ricardo Quaresma’ya sahipler. Mario Gomez de, Demba Ba’yı aratmadı. O da çok başarılı oynuyor. Kadro gerçekten iyi ve umarım böyle devam ederler.”

'LEICESTER BUNU HAK ETTİ'

Ada’da West Ham United kadar konuşulan bir başka takım da, şu an Premier Lig’de lider durumda olan Leicester City. Onların bu başarısının, Bilic’i şaşırtıp, şaşırtmadığını sorduk. Bilic, “Premier Lig gibi dünyanın en iyi ligleri arasında yer alan bir yerde Leicester City’nin gösterdiği bu performansı kesinlikle tebrik etmemiz gerekiyor. Bu pozisyona hak ederek geldiler. Onlar için ‘şanslı’ yorumunu yapanlara katılmıyorum. Chelsea de geçen sezon şampiyon olduğunda şanslıydı. Bu hayatta herkesin şansa ihtiyacı var. Futbolda da şans olmadan maçları kazanamazsınız” diyerek yanıtladı.

'İŞİMİ YAPIYORUM, KEYİF ALIYORUM'

West Ham United’la şu ana kadar başardıklarına geldi konu... Hoca kendinden çok emindi, “Gerçekten iyi futbol oynuyoruz. Takım, her maçta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Mücadele ediyoruz, kazanmak için savaşıyoruz. Şu an Premier Lig’de 5. sıradayız, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyoruz. FA Cup’ta da Manchester United’la yarı finale çıkmak için tekrar maçı oynayacağız. Yeni sözleşme konusunda yönetimden bir beklentim yok. Ben sadece işimi yapmaya çalışıyorum. Formayı adaletli bir şekilde dağıtmaya çalışıyorum.”

'ASLA SINIRIMIZ YOK'

Bunları hayal ettin mi? dediğimizde Bilic şunları söyledi: “Kimse benden sezon başında ilk 5’e girmemizi beklemedi. Her zaman iyimser olmuşumdur. Yapabileceklerimizin bir sınırı olduğunu ya da kolay olacağını asla düşünmüyorum. Eğer bir mücadelenin içindeysek, kazanma şansımızın olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ama bunu yaparken keyif almak önemli. Ben işimi yapıyorum ve şu anki durumdan memnunum.”

'İSTANBUL'U ASLA UNUTMAM'

Türkiye’de son dönemde yaşanan kötü olaylar da gündemdeydi. Üzgündü Bilic. İstanbul’un kendisi ve ailesi için çok önemli olduğundan bahsetti ve “Burada geçirdiğim 2 yıl, her açıdan en iyisiydi. Kızım burada doğdu. (Bu sohbet sırasında bir ara Sofya’nın altının değiştirilmesi gerekti. Eşi İvana hareketlendi. Ancak Bilic masadan kalktı ve bebeğinin altını tek başına değiştirmeye gitti.) Adını da, İstanbul’u çağrıştıracak bir şey olmasını istediğimiz için Sofya koyduk. Umarım Türkiye’deki olumsuz tablo bir an önce son bulur” dedi.

'ARDA, MESSI İLE OYNUYOR'

Sezon başında Atletico Madrid’den, Barcelona’nın yolunu tutan Arda Turan da, sohbette geçen isimlerden biriydi. Ona, kimilerinin, Arda’nın, Barcelona’ya gitmesini, ‘reklam transfer’ olarak nitelendirmesini sorduk. Hırvat hoca, “Böyle bir şeyin olması imkansız. Sonuçta futbolda son döneme damgasını vuran Barcelona’dan bahsediyoruz. Bu eleştiriyi yapanlar, şu an Lionel Messi’yi televizyondan izliyorlar, ancak Arda, Messi ile birlikte aynı sahada, takım arkadaşı olarak forma giyiyor!” görüşünü paylaştı.

'EMENIKE'Yİ ALIRIZ AMA...'

Söyleşimizde herkesin merak ettiği konulardan biri olan Emmanuel Emenike’den de bahsettik. Emenike’den memnun musun? diye sorduk. O da, “Emenike’yi alarak risk aldığım söylendi. Her oyuncuyu transfer ettiğinizde risk yaşama şansınız vardır. Emenike benim için iyi bir futbolcu, çok güçlü, profesyonel ve çalışmayı çok seven bir isim. Chelsea maçında gördünüz, oyuna girdikten sonra Azpilicueta, onu tutmakta çok zorlandı. Fenerbahçe’de oynarken de takıma büyük katkılar yaptı. Beşiktaş’ın başındayken, bize karşı kaçırdığı pozisyonlar sonrasında taraftarın tepkisini çekmişti. Gol kaçabilir ama Emenike o maçta da tek başına birçok önemli fırsat yarattı. O benim için inançları güçlü olan sağlam bir karakter. Türkiye’deki son sezonunda, onun için olumsuz bir algı oluşturuldu” cevabını verdi.

'KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN'

Peki, Premier Lig’de 10 maçta oynarsa, 11 milyon Euro’ya onu alacağınız doğru mu? dedik. “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir zorunluluk yok” dedi ve “Biz, Emenike için Fenerbahçe ile anlaştık. Ancak oyuncu ile masaya oturma durumu oluşmadı. Sezon sonunda her şey belli olur. Bizim açımızdan sıkıntılı bir durum yok. Eğer Emenike’yi istersek, oyuncunun şartlarımızı kabul etmesi ve Fenerbahçe’nin de yüksek bir rakam istememesi önemli. Tabi kesin bir şey söylemek için erken, tam tersi de olabilir. Olumlu ya da olumsuz, bizim için sıkıntı yaratacak bir durum olmayacak” sözlerini sarf etti.

ÇAĞRI DAVRAN - EDİP ADANIR

Haberin Devamı
YORUM YAZ