MENÜ

"Umarım Türkiye'yle erken karşılaşmayız"

Galatasaray'ın Alman yıldızı, Euro 2016'da Türkiye ile karşılaşmaları durumunda gol atmaktan çekinmeyeceğini ifade etti.

"Umarım Türkiye'yle erken karşılaşmayız"

Galatasaray 'ın sezon başında Arsenal'den transfer ettiği Alman yıldız Lukas Podolski , Goal Türkiye 'ye konuştu. Sergilediği performansla sarı kırmızılı taraftarların sevgilisi haline gelen oyuncu, Euro 2016'da oldukça iddialı olduklarını belirtti. Podolski, Euro 2016'da Türkiye'den çekinmiyor; ama erken bir turda da karşılaşmak istemiyor. Alman yıldıza her şeyi sorduk, yanıtları dobra dobra aldık. İşte Podolski'nin açıklamaları...

Almanya Milli Takımı'ndaki rolünü nasıl tanımlarsın? Sence Euro 2016 şampiyonu olma şansınız olacak mı?

Podolski: 2004 yılından beri ulusal takımın bir parçasıyım. 2014'teki Dünya Kupası'nda çok özel ve büyük galibiyetler gördüm. Ama bundan öncesinde de iyi sonuçlar aldık. Milli Takım’da hala kendimi iyi hissediyorum. Tanıdığım insanlarla birlikte orada olmayı ve seyahat etmeyi seviyorum. 12 yıldır bu takımın içinde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu seviyeye ulaşan çok fazla oyuncu yok. Euro 2016 Elemeleri ise biraz zordu ama sonunda başardık. Turnuvaya katıldık ve hedefimiz de buydu. Fransa’daki hedefimiz tabii ki kupayı kazanmak. Tıpkı Dünya Kupası'nda olduğu gibi orada da amacımız şampiyon olmak.

Euro 2016 elemelerinde Almanya Milli Takımı'nın performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Gerçekten de maçlarımızdan bazıları iyi geçmedi. İrlanda ve Polonya karşılaşmalarında iyi değildik. Ama bu futbolun bir parçası. Dünya Kupası şampiyonluğuyla beraber çok olgunlaştık. Kaybettiğimizde eleştiriler aldık. Fakat bunun üstesinden geldik. Şimdi de Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinden biriyiz. Ve kupayı da kazanacağız.

Euro 2016'da eşleşmeniz durumunda Türkiye karşısında gol atarsan Galatasaraylı taraftarlar sence nasıl hisseder?

Euro 2008'de Polonya'ya karşı da iki kez gol atmıştım. Bu işimin bir parçası. Türkiye'ye karşı da gol atabilirim. Benim için bir problem yok. Umarım Türkiye'yle turnuvada erken karşılaşmayız. Ama Türkiye'ye karşı oynamak zorunda kaldığımızda Almanya için elimden gelen en iyisini yapacağım.

Wesley Sneijder'le beraber oynamak nasıl bir duygu?

Üç yıl boyunca Arsenal'de kısa pas futbolunda uzman olan futbolcularla birlikte oynadım. Sneijder de bu tarz oyuna yatkın bir oyuncu. O şüphesiz çok zeki bir futbolcu. Saha içinde ve dışında oldukça iyi anlaşıyoruz. Bence kulübün önemli bir parçası. Ayrıca ikimiz takımın hücumunu da güçlendiriyoruz.

Almanya Milli Takımı'nda alt yaş takımlarında futbol oynadın. Muhtemelen birçok Türk takım arkadaşın oldu. Onlarla hiç Galatasaray ya da Türkiye hakkında konuşmuş muydun?

Türklerle beraber büyüdüm. İki buçuk yaşındayken ailem Almanya'ya taşındı. Futbolu sokaklarda Türklerle oynayarak öğrendim. Köln'den birçok Türk arkadaşım var. Bu nedenle Türkiye'nin kültürünü biraz biliyordum. Belki de Galatasaray'la uyum sağlamamın nedeni de budur. İstanbul'u seviyorum. Harika bir şehir. Burada çok eğlenebilirsin. Kaliteli restaurantlar var ve yemekleri bir harika.

Arsenal'in Premier Lig'de şampiyon olma şansı ne kadar?

Her yıl olduğu gibi Premier Lig'in zirvesinde zorlu bir mücadele var. Tepede üç, dört tane şampiyon olabilecek takım var. Arsenal'e bu yarışta şans diliyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ