MENÜ

Aduriz: Benim yaşımda milli takıma tekrardan çağrılmak...

İspanya Milli Takımı, hazırlık maçları için kampa girdi. Athletic Bilbao’nun 35 yaşındaki forveti Aduriz basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve ilginç cevaplar verdi.

Aduriz: Benim yaşımda milli takıma tekrardan çağrılmak...

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D grubunda yer alan İspanya, İtalya ve Romanya ile oynayacağı hazırlık maçları için kampa girdi. İspanya Futbol Federasyonu’nun Madrid’deki tesislerinde toplanan milli futbolcular, ilk antrenmanı teknik direktör Vicente del Bosque yönetiminde gerçekleştirdi.

İspanya Milli Takımı’nda tüm gözler, Del Bosque tarafından ilk defa kadroya alınan 24 yaşındaki Barcelonalı futbolcu Sergi Roberto ve kariyerinde ikinci defa milli formayı giyecek Athletic Bilbao’nun 35 yaşındaki forveti Aritz Aduriz’e çevrildi.

Düzenlenen basın toplantısında da gazetecilerin karşısına Sergi Roberto ve Aduriz çıktı. Sergi, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin sayesinde milli takıma kadar yükseldiğini anlatarak, "Luis Enrique bana güveniyor. Onun sayesinde orta sahada, kanatlarda ya da sahanın neresinde olursa olsun çok oynuyorum. Eğer takımında forma giyer ve iyi işler yaparsan bu milli takım teknik direktörü tarafından da görülüyor. Ona çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Aduriz ikinci kez milli takım kadrosuna alındığını dile getirerek, "Benim yaşımda milli takıma tekrardan çağrılmak alışık olunan bir şey değil. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum ve teşekkür ediyorum. Yaş sadece bir sayı, önemli olan içimdeki heyecan." ifadelerini kullandı.

La Liga’da geçtiğimiz sezon en çok gol atan İspanyol golcü olduktan sonra bu sezon da 17 golle en çok gol atan İspanyol futbolcu durumunda bulunan Aduriz, "Her zaman kulübümde en iyisini vermeye çalıştım. Burada olmanın çok zor olduğunun bilincindeyim. Milli takımda inanılmaz, çok üst seviyede futbolcular var. Onlarla oynamak çok güzel olur. Burada kendimi sevilen ve desteklenen biri olarak hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Avrupa Şampiyonası’nda olmak hocamızın vereceği karara bağlı." açıklamasında bulundu.

Bu arada kadroya davet edilen 25 futbolcudan el parmağında kırık tespit edilen Sergio Busquets’in kadrodan çıkarılmasına karar verildiği açıklandı. Öte yandan İspanya Milli Takımı’nın antrenmanı, futbolcuları izlemek isteyen vatandaşlara da açık tutuldu. Futbolcular sahaya çıkarken, tribünlerdeki bir grubun kısa süreliğine de olsa Barcelonalı futbolcu Gerard Pique’yi ıslıklamaları dikkati çekti.

Katalonya bağımsızlık girişimlerine destek veren Pique’ye, son 1 yıldır İspanya Milli Takımı’nın evinde oynadığı maçlarda İspanyollar tarafından tepki gösteriliyor. Her iki hazırlık maçını da deplasmanda oynayacak İspanya, 24 Mart’ta İtalya, 27 Mart’ta ise Romanya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ