MENÜ

Braga 4-1 Fenerbahçe

Adeta bir hakem katliamının yaşandığı maçta Fenerbahçe, Braga'ya 4-1'lik skorla kaybetti, Avrupa Ligi'ne veda etti. Hırvat hakem Ivan Bebek ise 'kararlı' çıktığı maçta Fenerbahçe'yi dağıtan isim oldu.

Braga 4-1 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

UEFA'nın araştırması gereken bir maç!

UEFA Avrupa Ligi'nde en azından yarı finali hedefleyen Fenerbahçe, Portekiz'de Hırvat hakem Ivan Bebek engeliyle karşılaştı. Bariz ofsayt bir golle yenik duruma düşen Fenerbahçe, hakemin Vitor Pereira'yı oyundan atıp tribüne göndermesine rağmen ilk yarı sonunda beraberliği yakaladı ancak ikinci yarı Ivan Bebek maçı adeta 'garantiye aldı.'

Önce penaltıyla alakası olmayan bir pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Pozisyondan önce ise net ofsaytı ilk golde olduğu gibi atladı. Ellerini vücuduna birleştiren Mehmet Topal'a ise ikinci sarı kartı gösterdi ve Fenerbahçe'nin adeta belini kırdı.

10 kişi kalan Fenerbahçe, Josue'nin penaltı golüyle 2-1 mağlup duruma düşerken, oyundan koptu. Üçüncü gol ise maçı tamamen kopardı. Alper ve Volkan Şen de kırmızı kart kervanına katıldı.

Fenerbahçe, iyi başlayııp golü de bulduğu maçta hakemin aşırı taraflı ve kararlı yönetimiyle Avrupa'ya veda etti.


Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe'ydi.

İLK DAKİKADA GOL OLUYORDU

Henüz 1. dakikaya bile girilmeden Alper Potuk sol çaprazdan kaleye vurdu, defansa çarpan top yükseklik kazandı ancak az farkla üstten auta gitti. Fenerbahçe burada gole çok yaklaştı.

GOL AMA OFSAYT !

3. dakikada Alper'in pasında Van persie kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi ancak Hollandalı yıldız çok net ofsayt pozisyonundaydı...

TOPAL CEZALI... İLK KIVILCIM !

9'da Mehmet Topal hakem Ivan Babek'ten kendisini yere attığı gerekçesiyle sarı kart gördü. Orta sahanın göbeğinde böyle bir sebepten bir oyuncuya sarı kart gösterilmesi ilginçti. Aslında oyunun gerilmesindeki ilk kıvılcım buydu.

BRAGA ATTI... YAN HAKEM ?

12. dakikada topu ağlarımızda gördük. Ahmed Hassan, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve Braga 1-0 öne geçti. Pozisyonun net şekilde ofsayt olduğu dikkat çekti. Yan hakemden büyük hata...

HIRVAT HAKEM, PEREIRA'YI ATTI

43'te hakem Ivan Bebek, Vitor Pereira'yı tribüne gönderdi... Şener Özbayraklı'nın yanlış taç atışı kullandığını belirtmesinin ardından Josef de Souza itirazlarından ötürü sarı kart gördü.

Pereira da aynı itirazlardan ötürü tribüne gönderildi.

Bu bölümde Fenerbahçe kulübesi ve oyuncular gerildi.

ALPER ATTI, 'OH' DEDİK

45 +3'te Fenerbahçe, Alper Potuk'un golüyle maçta beraberliği yakaladı. Sol kanattan Nani'nin ortasında Van Persie'nin kafasında top önce Willy Boly'nin eline çaptı ancak daha sonra Alper'in önüne düştü, Alper de çok düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Boly'nin eline çarpan top net şekilde penaltıydı ancak hakem avantaja bıraktı.

48'de Josue'nin uzaktan şutu auta gitti.

53'te Willy Boly, kornerden gelen topa düzgün vurdu, top santimetrelerle auta gitti. Fenerbahçe için şanslı pozisyon...

AT ARTIK NANI!

65. dakikada Nani Fenerbahçe adına çok önemli bir pozisyonu harcadı. Portekizli yıldız, Fenerbahçe'nin Braga'yı gafil avladığı atakta, sağ ev soldaki arkadaşlarına pası vermedi, önünün açık olmasına rağmen kötü vurdu. Burada Braga'ya darbeyi vurabilirdik.

VE IVAN BEBEK!

66'da IVan Bebek penaltı noktasını gösterdi. Pozisyondan önce net ofsaytı atladı, daha sonra da penaltı olmayan pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Ivan Bebek maçı bir skanadala dönüştürdü.

Braga, 70'te Josue'nin penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçti.

Braga, 74'te sağ kanattan ceza sahasına giren Stojikovic'le 3-1 öne geçti. Bu golden sonra adeta çöktük...

83'te yine sağ çaprazdan ceza alanıan giren Rafa Silva farkı 3'e çıkardı.

Uzatma dakikalarında ortalık iyice karıştı, Alper Potuk yaptığı faulden ötürü direkt kırmızı kart gördü.

YAPMA VOLKAN, NE OLUR YAPMA !

Yine uzatmalarda Volkan Şen de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Volkan daha sonra hakeme fiziki müdahalede bulundu. Arkadaşşları tarafından o bölgeden zorlukla uzaklaştırıldı.

Hırvat hakemin katlettiği maç sonrası 4-1'lik skorla Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ