MENÜ

Çaykur Rizespor 1-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u Sosa ve Kerim Frei'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Beşiktaş bu sonuçla 57 puanla liderliğe oturdu. Siyah-Beyazlılar maç boyunca girdiği net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı ve Rize'nin 89. dakikada attığı golle son dakikalarda sıkıntı yaşasa da sahadan 3 puanı almasını bildi.

Çaykur Rizespor 1-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rize ile karşılaşıtı. Maç hakem Serkan Çınar'ın düdüğü ile başladı.

Maçın ilk 10 dakikası geride kalırken topa daha çok sahip olan ekip Beşiktaş'tı. Kanatlardan etkili pozisyon üretmeye çalışan Beşiktaş'a karşı çaykur Rize de uzun toplarla orta sahayı hızlı geçerek gol bulma amacında olduğu gözlendi.

SOSA'DAN HARİKA GOL

13. dakikada Beşiktaş, kontratakla sahasından hızlı çıktı ve Çaykur Rize defansı ceza sahasının hemen önünde Mario Gomez'e faul yaptı. Topun başına geçen Sosa'nın vuruşu ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

TOLGA PENALTIYI KURTARDI

18. dakikada Marcelo'nun ceza shası içinde topa elli müdahalesi sonuucnda Serkan Çınar penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Deniz Kadah'ın yerden sol köşeye vuruşunu kaleci Tolga Zengin kurtardı.

Golden sonra tehlikeli ataklar üreten Çaykur Rizespor'un 26. dakikada bir topu direkten döndü. Sağdan ortalanan topa müsait pozisyonda Deniz Kadah kafayla vurdu, top direkten döndü.

KERİM FREİ KARTAL'I RAHATLATTI

33. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerim, rakibinden sıyrılıp şutunu çekti, top kalecinin solundan ağlarla buluştu ve Beşiktaş karşılaşmada 2-0 öne geçti.

Maçın kontrolünü tamamen elinde tutan Beşiktaş, 3. gole Mario Gomez ile çok yaklaştı. 38. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Gomez'in vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

51. dakilkada Oğuzhan Özyakup, sakatlanınca kendini yere bıraktı ve değişiklik isteğined bulundu. Şenol Güneş, Oğuzhan Özykaup'u oyundan alırken yerine Necip Uysal'ı dahil etti.

54. dakikada Beşiktaş Kerim Frei'ın yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sosa'nın yaptığı ortada Viera'nın ters kafa vuruşunu kaleci İtandje güçlükle çeldi.

GOMEZ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

69. dakikada Beşiktaş yarı sahasından Kerim frei ile hızlı çıktı. Kerim'in pasında ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Mario Gomez'in uzak kale direğine doğru yaptığı vuruş az farkla auta çıktı.

75. dakikada Beşiktaş'ta Olcay oyundan çıktı ve yerine Tolgay girdi. Oyuna sonradan giren Tolgay 78. dakikada net bir golü kaçırdı. Sosa'nın verdiği pasta ceza sahası içinde topla buluşan Tolgay'ın şutunu kaleci İtandje kurtardı.

CHEVALİER FARKI 1'E İNDİRDİ

89. dakikada Çaykur Rizespor, Chevalier ile skoru 2-1'e getirdi. ceza sahasının içerisinde topla buluşan Chevalier'in şutu filelerle buluştu ve fark 1'e indi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş Karadeniz turunun ilk maçında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti.
*********************
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rize ile oynayacağı maçın 11'i belli oldu.

Siyah-Beyazlılar'da sakatlığı nükseden Ricardo Quaresma, kadrodan çıkarıldı.

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Delgado, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Kerim Frei, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez

Yedekler:
Denys Boyko, Dusko Tosic, Serdar Kurtuluş, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun

Çaykur Rizespor:
Itandje, Oboabona, Viera, Koray, Eren, Sylvestre, Makiadi, Murat, Deniz, Ahmet İlhan, Chevalier

Haberin Devamı
YORUM YAZ