MENÜ

4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları başladı

Bodrum’da başlayan yarışlarda 14 ülkeden 280 sporcu yer alıyor.

4. Bodrum Uluslararası Optimist Regatta Yarışları başladı

Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) faaliyet programında yer alan ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışlarda, 7 ila 14 yaşta sporcular mücadele ediyor.

Yarışlara destek veren Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, organizasyonun bir şenlik havasında başladığını belirterek, "Yarışların Bodrum’da yapılıyor olması bizim için çok önemli. Önümüzdeki yıllarda da bu geleneği devam ettirmeye çalışacağız çünkü bugünün çocukları yarının liderleri olacak. Bizim için onların sevgi ve barış içinde yarışması çok önemli" dedi. TYF Muğla Temsilcisi Esra Güven de yarışmaya 14 ülke ve 55 kulüpten 280 sporcunun katıldığını kaydederek, "Birçok ülkeden buraya gelen çocuklar var. Bu da Türkiye’nin ne kadar güvenli bir yer olduğunu gösteriyor. Eğer çocuklarımız buraya gelebiliyorsa, büyüklerimiz de buraya çok rahatlıkla gelebilirler" diye konuştu.

Güven, yarışlara ilk kez ABD’den de sporcuların katıldığını bildirdi. Açılış töreninin ardından sporcular antrenörlerinin gözetiminde denize açıldı. Dalgalar nedeniyle güçlük çeken bazı sporculara takım arkadaşları destek verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ