MENÜ

Bir iptal, bir kapatma!

Microsoft, kimsenin beklemediği bir karar ile, efsane oyunu ve efsane stüdyosunu tarihe gömdü!

Bir iptal, bir kapatma!

Ne yazık ki dün, Microsoft'un oyun stüdyolarından RPG severler için üzücü bir haber geldi. Microsoft, heyecan ile beklenen çok oyunculu Fable Legends oyununun geliştirilmesini durdurmaya ve artık simgeleşmiş olan geliştirme stüdyosu Lionhead Studios'un da sonuç olarak kapatılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Microsoft'tan Hanno Lemke, yazdığı blog yazısında bu kararların kolay alınmadığını ve geliştirme ekiplerinin performansları ile ilgili olmadığını söyledi. Microsoft Studios'un hayranların en eğlenceli buldukları ve oynamak istedikleri markalara odaklandığı da yazıda yer aldı.

Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla Microsoft, oyunun istedikleri gibi bir başarıya ulaşamayacağını düşünüyor. Oyun, şimdiden birkaç kez ertelenmişti. Fable serisinin dördüncü üyesi Fable Legends, 2012 yılından beri geliştiriliyordu.

Microsoft, şu anda Lionhead Studios çalışanları ile görüşmede olduğunu belirtiyor. Bu çalışanlar için Xbox veya Lemka'nın deyimi ile diğer "daha geniş geliştirme topluluğunda" yeni işler sunulabilir. Microsoft, Peter Molyneux tarafından kurulan Lionhead Studios'u 2006 yılında satın almıştı.

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ