MENÜ

Gates, bu fikri sevmedi!

Kapalı kapılar ardında konuşulan dev satın almaya ilk itiraz, Bill Gates'ten geldi!

Gates, bu fikri sevmedi!

Microsoft, ismi açıklanmayan bir kaynağın TechCrunch'a söylediğine göre bir süredir mesajlaşma platformu Slack'i satın almayı düşünüyordu. Söylenene göre Microsoft'un içerisindeki pazarlıklar, Slack'i 8 milyar dolara varan bir bedel ile satın almayı içeriyor ancak kurucu Bill Gates ve şu anki CEO Satya Nadella dahil olmak üzere pek çok kişi bu fikri desteklemiyor. Gates, bu satın alım yerine Skype'ın güçlendirilmesini ve Slack ile kurumsal alanda daha etkili bir şekilde rekabet edebilmesini öneriyor.

Haberin Devamı

Kaynağın söylediğine göre Microsoft'un uygulamalar ve hizmetler sorumlu yardımcı başkanı Qi Lu, Slack'in satın alınmasını öneren isimdi. Lu, pozisyonu ile Uygulamalar ve Hizmetler Grubu'nun vizyon, strateji ve genel olarak yönünü belirlemekle görevli ve bu da Microsoft Office, Office 365, SharePoint, Exchange, Yammer, Lync, Skype, Bing, Bing Apps ve MSN'den sorumlu olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca Microsoft Slack için para önerse bile Slack CEO'Su Stewart Butterfield'in bu satın alımı kabul etmesi pek olası gözükmüyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen Code konferansında konuşan Butterfield, Flickr'ın Yahoo'ya satılmasından çok şey öğrendiğini söylemişti ve bunun "yandığı" anlamına mı geldiği sorusunu "Evet" diyerek cevaplamıştı.

Haberin Devamı

Microsoft'un Slack'i satın alması durumunda ise, bu anlaşmadan büyük bir gelir elde edilebileceği rahatlıkla söylenebilir. Slack, geçtiğimiz ay yaptığı duyuruda 2.3 milyon kullanıcıya sahip olduğunu ve bunların 675.000'inin ödeme yapan kullanıcılar olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz yıl firmanın yıllık geliri 64 milyon doların üzerindeydi ve kullanıcı tabanı artmaya devam etmekteydi. Kullanıcıların artması da, firmanın gelirinin daha da artacağı anlamına geliyor...

Resimlerle: Steve Jobs'un Bill Gates hakkında sözleri



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ