MENÜ

Futbolda teknoloji dönemi!

Bu seneki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finalleri, ilk kez bu teknolojiye sahne olacak!

Futbolda teknoloji dönemi!

Goal-line (gol çizgisi) teknolojisi şimdiden Premier League'de golleri belirlemek için kullanılıyor ve şimdi, Avrupa kupaları finallerinde de kullanılacak. UEFA, önümüzdeki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finallerinde, golleri belirlemek için bu sistemi kullanmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Ocak ayında da UEFA, önümüzdeki Şampiyonlar Ligi sezonunda ve 2016 Euro Cup'da da gol çizgisi teknolojisinin kullanılacağını söylemişti. Ancak görünene göre Avrupa futbol federasyonu, Mayıs ayındaki iki lig finali ile sistemin kullanımına önceden başlamayı amaçlıyor.

Eğer sistemi tanımıyorsanız, basit bir şekilde açıklamak mümkün. Tenis maçlarında bulunanın benzeri bir şekilde bu sistem, kale direklerinin yakınında bulunan bazı kameraları ve elektromanyetik antenleri kullanarak, top kale çizgisini geçtiği anda hakemin saatine bir bildiri gönderiyor. Diğer pek çok hatanın yanı sıra 2010 Dünya Kupası'nda yaşanan bir hatanın ardından FIFA, maçlarda teknoloji kullanımını 2014 yılı maçları öncesinde karar verdi. Premier League, sistemi 2013-2014 sezonu sırasında kullanmaya başladı...

Resimlerle: Dünden bugüne futbol oyunları



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ