MENÜ

Apple'a büyük darbe!

Apple'ın ciddi biçimde suçlandığı 2 yıllık dava, dev şirket için hiç de iyi bitmedi!

Apple'a büyük darbe!

San Bernardino saldırısının ardından kullanıcı gizliliği politikasıyla ilgili ABD hükümetiyle karşı karşıya gelen Apple, daha önce başka bir nedenle yine ABD'nin Adalet Bakanlığı'yla mahkemelik olmuştu. Haziran 2014'te açılan davada Apple'ın, iBooks Store'da satılan e-kitapların ücretini arttırmak için birçok kitap yayıncısıyla gizlice anlaştığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

iBooks Store dahilinde kitapların fiyatlarını perakendeciler yerine doğrudan yayıncıların belirlemesi, e-kitap pazarında Apple'a daha önce yalnızca Amazon'un sahip olduğu bir ayrıcalık kazandırmıştı. Konuyla ilgili açılan dava sonucunda Apple'ın 450 milyon dolar tazminat ödemesi kararlaştırılmış ve Apple bu kararı temyize götürmeye çalışmıştı. Fakat teknoloji devinin bu temyiz talebi ABD Yüksek Mahkemesi tarafından nihai olarak reddedildi.

Apple'ın bu karar doğrultusunda, müşterilere 400 milyon dolarlık bir geri ödemenin yanında davayı açan ABD eyaletlerine 20 milyon dolar ve yasal bedeller için de 30 milyon dolarlık ödeme yapması gerekecek.

Resimlerle: Apple'ın davalık logoları



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ