MENÜ

Mac'te bir ilk!

Kullandığınız işletim sisteminin "virüs işlemez" olduğunu düşünüyorsanız, bu haber sizin için!

Mac'te bir ilk!

"Ransomware" olarak bilinen, verilerinizi ele geçirip, onları ödeyeceğiniz fidye karşılığında size geri vereceğini ileri süren yazılımlara PC'lerde ve akıllı telefonlarda bir süredir rastlıyoruz.

Haberin Devamı

Bu tür zararlılara şimdiye kadar Mac'te pek rastlanmamış olsa da son yaşananlar, Apple'ın bilgisayarlarının da risk çemberine dahil olduğunu gösteriyor. Palo Alto Networks'ün keşfine göre OS-X'i hedef alan ilk ransomware olan "KeRanger", verilerinizi şifreliyor ve sizden bitcoin ile ödeme yapmanızı talep ediyor.

BitTorrent istemcisi Transmission ile birlikte geldiği anlaşılan zararlı, yazılımı yükledikten üç gün sonra dosyalarınızı şifreliyor. Transmission'ın yeni sürümü zararlıyı içermediğinden ve Apple, KeRanger'ın kullandığı sertifikalardan birini geri çektiğinden, şu an itibariyle zararlıyı yükleme ihtimaliniz bulunmuyor. Buna rağmen yaşananlar, zararlıların sadece Windows ve Android gibi platformlara değil, herhangi bir platforma sıçrayabileceğini, hiçbir platforma gözü kapalı güvenmememiz gerektiğini bizlere hatırlatıyor.

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ