MENÜ

Akhisar Belediyespor 0-3 Fenerbahçe

Süper Lig'in 24. haftasında rakibiyle oynadığı son 4 maçtan sadece 1 puan alabildiği Akhisar Belediyespor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, 3-0'lık skorla 3 puana ulaştı. Goller Şener Özbayraklı, Volkan Şen ve sonradan oyuna giren Fernandao'dan geldi.

Akhisar Belediyespor 0-3 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Bu zeminde, bu futbol ve skor...

Fenerbahçe hem zeminle hem de ligin en kuvvetli takımlarından olan Akhisar Belediyespor'la mücadele ettiği maçtan adeta güle oynaya 3-0'lık galibiyetle ayrıldı, zorlu haftayı mutlu kapadı.

İki takım adına da pozisyonsuz geçen dakikalarda Şener uzaklardan gönderdiği müthiş füzeyle kilidi açarken, ikinci yarıda da Volkan Şen'in golünde attığı çalım ve asistiyle başrol oynadı. Maçta son noktayı ise sol çaprazdan sol ayağıyla harika vuran Fernandao koydu.



Maç, iki takım adına da düşük tempoda başladı.

Uzun bir süre iki takım adına da pozisyonsuz geçerken, Fenerbahçe bu bölümde oyunu daha çok rakip yarı sahada oynadı.

19'da Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ortasına Van Persie kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

Diego'dan harika şut!

31'de Diego yaklaşık 30 metreden harika vurdu, top santimetrelerle auta gitti.

Bu sefer Şener denedi ve attı; 0-1

35. dakikada Şener adeta Diego'nun yapamadığını yaptı ve hem çaprazdan hem de çok uzaklardan harika bir şut çıkardı ve Milan Lukac'ı avladı. Top sol alt direğe çarptı ve ağlara gitti. Şener'den harika gol...

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.



Şener'den bu sefer asist, gol Volkan Şen...

51. dakikada Beşiktaş maçının yıldızlarından Volkan Şen Fenerbahçe adına skoru 2-0 yapan golü attı.

Sağ kanattan ilk golün sahibi Şener müthiş bindirdi, Alper Uludağ'a da harika bir çalım attı ve içeride bomboş Volkan Şen'e çıkardı. Volkan topa istediği gibi vuramasa da bu vasat şut, Milan Lukac'ı şaşırttı ve top ağlara gitti.

Van Persie de Şener'in pasından önce ön direğe harika bir koşu yaptı ve stoperleri üzerine çekerek Volkan'ın boşta kalmasını sağladı.

Volkan Şen: Çıkmak istemiyorum

66'da Volkan oyundan çıkarken, Vitor Pereira'ya çıkmak istemediğini belirtse de hocasını ikna edemedi ve yerini Ozan Tufan'a bıraktı.

Maçın büyük bölümü ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoda geçti. Ancak bu oyunda bile Fenerbahçe rakibine büyük üstünlük kurdu.



Rodallega'ya top göstermediler

Karşılaşmada pas variyasyonları, ortalar ve uzaktan şutlar hep konuk ekipten geldi. Cihat Arslan'ın öğrencileri Fenerbahçe'nin katı ve taviz vermez savunması karşısında çaresiz ve çözüm üretemez durumdaydı. Rodallega belki de sezonun en kötü maçlarından birini geçirdi.

Van Persie iyiydi

83'te Van Persie çıktı, yerine Fernandao dahil oldu. Hollandalı, oynadığı süre boyunca çok etkili değildi ancak takımın defansif oyunu bunun asıl nedeniydi. Volkan Şen'in golünde ön direğe koşusu ve savunma oyuncularını üstüne çekmesi tecrübesini gösterdi.

Fernandao'dan ok gibi giden şut ve gol...

90 +4'te sol çaprazdan ceza alanına giren Fernandao, zor pozisyonda çok sert ve düzgün vurdu, maçın skorunu belirleyen golü attı. Bu zeminde ters ayağıyla böyle vurabilmek gerçekten büyük kalite göstergesiydi. Brezilyalı'nın golünden sonra Van Persie de takım arkadaşını kutlayanların başındaydı.



Fenerbahçe bu galibiyetle 56 puana ulaşıp, iki maç fazlasıyla Beşiktaş'la arasındaki puan farkını 5'e çıkarırken, Avrupa kupalarını hedefleyen Akhisar Belediyespor ise 37 puanda kaldı.


Takımların kadroları:

Akhisar Belediyespor:

Lukac - Ahmet Cebe - İsmail - Caner - Alper - Custodio - N'Guemo - Vaz Te - Muğdat - Soner - Hugo Rodallega

Yedekler:

Fatih Öztürk - Merter Yüce - Onur Ayık - Orhan Taşdelen - Aykut Çeviker - Petar Grbic - Bruno Ferreira

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Michal Kadlec - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Diego Ribas - Alper Potuk - Volkan Şen - Robin Van Persie

Yedekler:

Fabiano Ribeiro - Abdoulaye Ba - Mehmet Topuz - Ramazan Civelek - Raul Meireles - Ozan Tufan - Jose Fernandao

Haberin Devamı
YORUM YAZ