MENÜ

Fransız Savcıları, Olimpiyatlar için oy veren delegelerini soruşturuyor

Fransız Savcıların yürüttüğü atletizmdeki yolsuzluk soruşturmasına, 2016 Brezilya ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın adaylığı ile oylama süreçlerinin de dahil olduğu belirtildi.

Fransız Savcıları, Olimpiyatlar için oy veren delegelerini soruşturuyor

Fransız savcıların, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'ndan (WADA) gelen raporlar doğrultusunda başlattığı soruşturmaya, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tam destek veriyor. 2016 Olimpiyatları'nın yanı sıra wada'nın bağımsız komisyonunun hazırladığı 2. rapora göre, 2020 Olimpiyatları'nın ev sahibinin belirlenmesi sürecinde haksızlık yapıldığı iddiaları incelenmeye başlandı. Ayrıca soruşturmada adı geçen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) bağımsız danışman olarak çalışan Lamine Diack ve oğlu Papa ile ilgili 2016-2020 olimpiyat süresinde, IOC delegelerini etkiledikleri iddiası Fransız savcılarca araştırılıyor. Soruşturmada Sebastian Coe'nin 2019 ve 2021 Dünya Atletizm Şampiyonalarının ihaleleri de soruşturulurken Coe'nin şirketi, (csm) firmasının Türkmenistan'daki organizasyonuyla ilgilide bir Türk yetkilinin adının soruşturmada geçtiği iddia edildi.

IOC Her Türlü Desteği Vererek, İddiaların Araştırılmasını İstiyor

(IOC) Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile Fransız savcıların yaptığı görüşmelerde, IOS Başkanı Thomas Bach'ın talimatıyla, IOC sözcüsünün savcılara resmi bir yazı gönderdiği öğrenildi. Yazıda, adı geçen iddiaların tamamen araştırılası ve istenilen her konuda destek olunacağından bahsedildiği belirtildi. Başkan Bach'ın 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nın adaylık süreci ve oylama ile ilgili delegelerin oyları ile ilgili herhangi bir yolsuzluk varsa, ortaya çıkmasını istediği ve yüksek maliyetli organizasyonlara sıcak bakmadığı öğrenildi. Bach'ın tüm tekliflerin şeffaf olmasını istediği daha önce açıklanmış ve her türlü ihalenin, şeffaf olması konusunda titiz olunmasını istediği belirtilmişti.

IOC Rio İçin Acil Toplanıyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Rio Olimpiyatlarını Masaya Yatırıyor

Brezilya'nın Rio De Janeiro şehrinde yapılacak olan 31. Olimpiyat öncesinde yaşanan sıkıntılar masaya yatırılacak. IOC yönetim kurulu Başkan Thomas Bach yönetiminde Brazilya'da yaşanan Eknomik durgunluk, Metro inşaatlarının bitmemesi, bilet satışının çok az olması, su kirliliği ve en önemlisi, Zika virüsü konuları masaya yatırılacak. Ayrıca Başkan Thomas Bach'ın 8 Mart'ta İsviçre'de katılacağı İşitme Engelliler (Deafolimpik) Oyunları açılışında bu konularla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

ERCAN ATA-ANKARA/DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ