MENÜ

"Dünyadaki bütün sporcuları ülkemize davet ediyorum"

"(Terör saldırıları) Zaman zaman lokal olaylar olacaktır. Dünyanın her tarafında olabilir. Dünya Tekvando Federasyonu ve Avrupa Tekvando Birliği bu işin bilincinde, Türkiye'ye tam destek veriyor"

"Dünyadaki bütün sporcuları ülkemize davet ediyorum"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı ve Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şahin, ülkedeki lokal olayları yurt dışına farklı şekilde göstermeye çalışanların olduğunu belirterek, "Dünya Tekvando Federasyonu ve Avrupa Tekvando Birliği bu işin bilincinde, Türkiye’ye tam destek veriyor" dedi.

Uluslararası organizasyonlar dolayısıyla Antalya’da bulunan Şahin, AA’ya yaptığı, yaşanan terör saldırılarına ilişkin değerlendirmesinde Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu söyledi.

Yurt dışı medyasında Türkiye’ye karşı kampanya yürüten birtakım odakların bulunduğunu ifade eden Şahin, "Türkiye’nin güçlenmesini hazmedemeyen, çekemeyen odaklar var" diye konuştu.

Şahin, zaman zaman lokal olayların olabileceğini dile getirerek, "Bu, dünyanın her tarafında olabilir. Biz bunu biliyoruz ama yurt dışına farklı şekilde bunu göstermeye çalışıyorlar. Bazı spor müsabakalarının bu yüzden ertelenmesi ya da başka ülkeye alınması gibi bir sürü şeyler söz konusu oluyor ama Dünya Tekvando Federasyonu ve Avrupa Tekvando Birliği bu işin bilincinde, Türkiye’ye tam destek veriyor."

"Spor dostluk, barış, kardeşliktir"

Metin Şahin, dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 3 bin sporcunun tekvando organizasyonları için Antalya’ya geldiğini ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşanmadığını kaydetti.
Sporu dostluk, barış ve kardeşlik olarak nitelendiren Şahin, antipropaganda yapanlara kesinlikle karşı çıktıklarına işaret etti. Terörün sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını belirten Şahin, ülkelerin iş birliğiyle bu meselenin üstesinden gelmesi gerektiğine dikkati çekti.

Teröre karşı Türkiye’ye verilen desteğin daha da artmasını dileyen Şahin, "Türkiye’nin güzelliklerini yaşamaları için dünyadaki bütün sporcuları ülkemize davet ediyorum" çağrısında bulundu.

Sığınmacı çocukların sporla rehabilitasyonu

Metin Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue ile Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Sakis Pragalos’un bir süre önce Kilis Öncüpınar kampındaki sığınmacıları ziyaret ettiğini anımsattı.

Türkiye’ye gelen mülteci çocukların rehabilitasyonu konusunda ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Şahin, Öncüpınar konteyner kentinde çalışan yaklaşık 400 sporcu sayısını binlere çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye’nin bölgede hiçbir ülkenin yapamadığını başardığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 65’i genç olan mültecilerin çocuklarının hem Türkiye’ye uyum sağlaması hem de boş kalıp yanlış şeyler düşünmemesi için sporla rehabilitasyonunu düşünüyor, projeler uyguluyoruz. Doğu’da, Güneydoğu’da, Marmara’da gençlerin spora katılımıyla iyi vatandaş olabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan bu konuda çok büyük destek alıyoruz, buna devam edeceğiz. Türk gençliği her zaman milletini seven, ülkesi için canını verebilecek kabiliyettedir, güçtedir. Hiç kimse, bu vatana hain emelleriyle atak yapanların zafere ulaşacağını zannetmesin. Bu ülkenin gençliği, her zaman bu vatana sahip çıkmaya devam edecektir."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ