MENÜ

Malatya taraftarı Elazığspor deplasmanına alınmayacak

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, PTT 1. Lig'de pazar günü oynanacak olan Vartaş Elazığspor-Alima Yeni Malatyaspor maçına rakip takım seyircisinin alınmayacağını belirtti.

Malatya taraftarı Elazığspor deplasmanına alınmayacak

Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Zorluoğlu, 21 Şubat Pazar günü saat 13.30’da Elazığ Atatürk Stadı’nda Vartaş Elazığspor-Malatyaspor maçına rakip takım seyircisinin alınmayacağını belirtti. maçının oynanacağını anımsattı.

Maçın, ülke ve bölge için önemli müsabakalardan biri olduğunu ifade eden Zorluoğlu, bu nedenle İl Spor Güvenlik Kurulunda karşılaşmayla ilgili alınması gereken tedbirleri ayrıntılı şekilde konuştuklarını vurguladı.

Valilik olarak bu müsabakanın Elazığ’a yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Maçın önemi ve hassasiyeti malumunuzdur. Sezon başında kulüpler arasında yapılan protokolle maçlara misafir seyirci alınmaması karara bağlanmıştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da gerçekleşen karşılaşmaya Elazığ’dan taraftar gitmemişti. Aynı şekilde pazar günü gerçekleşecek karşılamaya Malatya’dan misafir seyirci alınmayacaktır. Buradan Elazığspor taraftarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Elazığspor bildiğiniz gibi Süper Lig’e namzet takımlardan biridir. Süper Lig’e doğru da emin adımlarla ilerlemektedir. Daha önce bazı maçlarda taraftarlarımızın neden olduğu kötü tezahürat nedeniyle aldığı iki tribün kapatma cezası var. Eğer bu maçta da bu şekilde bir davranış sergilenirse bundan sonra gelecek ceza, saha kapatma şeklinde olacaktır."

Zorluoğlu, taraftarlardan 90 dakika boyunca takımı desteklemelerini, hiçbir taşkınlığa neden olmamalarını, sahaya yabancı madde atmamalarını ve kötü tezahüratta bulunmamalarını istediklerini söyledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ