MENÜ

Beşiktaş Sampo Japan 83-80 Türk Telekom

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 18. haftasında Türk Telekom ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar maçı 83-80 kazandı.

Beşiktaş Sampo Japan 83-80 Türk Telekom

Siyah-beyazlılar BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılar pota altından Maciej Lampe ile geldi. 2 ekipte maçın başında boyalı alan civarından etkili olmayı denedi. Türk Telekom, maçın başında uzunu Ermal Kuqo ile oyunu yönlendirdi ve üretti. Çeyreğin ortalarına gelinirken oyunda denge vardı. 2 ekipte alan savunması yaparak çemberi korumaya çalıştı. ilk çeyreğin son bölümünde Nate Wolters önderliğinde geçiş oyunlarıyla skor buldu. İlk çeyreği Beşiktaş, 24-16 önde tamamladı.

2. çeyrek Randy Culpepper’ın turnikesiyle başladı. 2 ekip de çeyreğin başında hücumda üretmekte zorlandı.Beşiktaş, çeyreğin başında potadan uzaklaştı ve hücum yüzdesi düştü. Çeyreğin ortalarına gelinirken Türk Telekom gardı Manny Harris’i devreye soktu ve oyunu itti. Türk Telekom, oyunun bu bölümünde yakaladığı seriyle oyunu dengeledi. Çeyreğin son bölümünde siyah-beyazlılar Cenk Akyol’un arka arkaya bulduğu isabetlerle ritim buldu. Beşiktaş, soyunma odasına 37-36 önde gitti.

3. çeyreğe tempolu giren taraf Türk Telekom oldu ve çeyreğin başında 7-0’lık bir seri yakaladı. Bu çeyrekte Beşiktaş ilk sayıları Maciej Lampe’nin 3 sayılık isabetiyle geldi. Türk Telekom oyunun bu bölümünde Marcus Haislip ve Michael Jenkins ikilisi üzerinden arka arkaya 3 sayılık isabetler bularak aradaki sayı farkını açtı. Siyah-beyazlılar 3. çeyrekte düzenden çıkarak oyundan düştü. Momentumu ele geçiren Türk Telekom 3. çeyreği domine etti ve bu çeyrekte 30 sayı üretti. Türk Telekom, final periyoduna 66-50 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe Beşiktaş, Randy Culpepper’ın isabetleriyle başladı. Beşiktaş, final periyodunun başında 7-0’lık bir seri yakaladı ve farkı tek hanelere indirdi. Türk Telekom son çeyreğe ritimsiz girdi ve hücumda üretmekte zorlandı. Çeyreğin ortalarına gelinirken Beşiktaş Sampo Japon, momentumu ele geçirerek oyunu dengeledi. Yıldız oyuncu Maciej Lampe maçın son bölümünde devreye girdi. Lampe’nin arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetler ivmeyi Beşiktaş lehine çevirdi. Rakibimizin gardı Ben Woodside Türk Telekom’u maçın sonunda oyunda tuttu. Siyah-Beyazlılar,kırılma anlarını çok iyi oynadı ve maçı 83-80 kazanmayı başardı.

Beşiktaş'ta; Maciej Lampe 15 sayı, 3 ribaund, 2 asistle, Randy Culpepper 14 sayı, 11 ribaund, 1 asistle, Chinemelu Elonu 7 sayı, 13 ribaundla, Nate Wolters ise 14 sayı, 4 ribaund, 4 asistle maçı kazandıran isimler oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ