MENÜ

Rıdvan Dilmen, Mustafa Denizli'yi eleştirdi!

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Mersin İdman Yurdu - Galatasaray maçının ilk devresini analiz etti.

Rıdvan Dilmen, Mustafa Denizli'yi eleştirdi!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu - Galatasaray maçını, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen analiz etti.

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, Mersin'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan ilk devreyi şu sözlerle değerlendirdi:

"Pas hatası yapılır ama top merkeze doğru oynanmaz top. Semih'in orada ofsayt yapması gerekliydi. Mersin küme düşmemeye oynayan bir takım. Ümit hoca ile çıkışa geçtiler. Benim gördüğüm kadarıyla Mersin sadece 3 faulle oynadı. Galatasaray ise 5 faul yaptı, 3'üne sarı kart çıktı. Bence diğerleri de kartlık pozisyondu. Hatta Donk'a direkt kırmızı kart çıkmalıydı. Bu maçın hakemi Premier Lig hakemi gibi, kolay düdük çalmıyor. Oyunu oynatmaya çalışan bir hakem. Ümit Özat önemli hamle yaparak Nakoulma'yı sağ kanada aldı. Orada sarı kartlı Carole'u zorladı. Çok doğru bir satranç hamlesi yaptı. Şimdi sıra Mustafa Denizli'de. Yasin'in oyuna alıp Carole'u çıkarıp Olcan'ı geri çekmeli. Sabri'yi de oyuna sokabilir. Çünkü Galatasaray'ın 2 beki de sarı kartla oynuyor."

KARE KARE DONK'UN POZİSYONU



Semih Kaya bir ilki yaşadı!


NOT: Ekran görüntüleri Lig TV'den alınmıştır...


'İddia ediyorum...'

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın 2-1'lik skorla mağlup olduğu karşılaşmanın ardından ise şöyle konuştu:

"Benim için sürpriz olmadı. Bunu 13'ncü, 14'ncü haftadan beri öngörüyordum. Gerets'li dönemdeki kötü durumu yaşıyor. Taraftarlar artık ligin bittiğine inanıyor, futbolcular da aynı şekilde. Bunu kabullenmişler. Ümit Özat kafasını futbola çok yorar. Futbolculuğunda çok iyi teknik adamlarla çalıştı. Mersin'e gelerek riskli bir görev aldı ama Ümit hoca takıma etki etmiş. Nakoulma tüm büyük takımlara gol atmış, bu tarz maçları seviyor. Tam bir kontraatak oyuncusu. Galatasaray'a bakınca teknik direktör Mustafa Denizli için zor günler görünüyor. Mustafa hoca, bu maçta nasıl Donk'a dayandı bilemiyorum. Denizli'nin yapmadığını hakem yapmalıydı, Donk'u oyundan atmalıydı. Mustafa hoca devre arasında Carole'u çıkardı, belki de Semih'i de çıkarmalıydı. İddia ediyorum, Galatasaraylı oyuncular 2 hafta sonra oynayacağı maçı bilmiyordur. Tamamen kopmuş durumdalar."

'Denizli radikal hamleler yapmalı!'


"Bu kulüp 14 yıl şampiyon olmadı büyüklüğünden bir şey kaybetmedi. Mustafa hoca bir şeyler denemeli. Daha 21. haftada Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın çok uzağında. Büyük bir çöküş bu. Galatasaray şu anda 29 tane gol yemiş, geçen sezonu ise 35 gol yiyerek kapatmış. Bir mucize peşindeyseniz Donk'la değil, Bilal ile oynarsınız. Biz burada konuşuyoruz ama hiç kolay değil. Galatasaray, Avrupa'da yoluna devam etmeli. Mustafa Denizli radikal bir değişime sokmalı takımı, yoksa hata yapar. Galatasaray gibi bir takım Şubat ayında ligden kopamaz! Mustafa hoca geldiğinde 'Ben geldim' gibi bir etki yaratamadı. Denizli geldi fark 5'ti, şimdi oldu 15. Geldiğinde elini bam diye vurması gerekliydi."

Haberin Devamı
YORUM YAZ