MENÜ

NAKİT! Tek seferde 20 milyon euro!

Eylül ayından bu yana oyuncuların kulüplerle yaptıkları sözleşmelerin orjinallerini kamuoyuna duyuran Football Leaks, bir bomba daha patlattı.

NAKİT! Tek seferde 20 milyon euro!

Football Leaks dünyadaki gizli kalmış anlaşmaları ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ve Anthony Martial gibi oyuncuların kontratlarını orijinal halleriyle kamuoyuyla paylaşan, Football Leaks, yeni bilgiler sunmaya devam ediyor.

Şimdi de Joao Moutinho!

2013 / 2014 sezonu başında Porto'dan Monaco'ya 25 milyon euro gibi bir bedelle transfer olan orta saha oyuncusu Joao Moutinho'nun bonservis bedelinin 20 milyon eurosunun Monaco tarafından tek seferde Porto'ya gittiği öğrenildi.

25 milyon euroluk bedelin 20 milyon eurosunu Porto alırken, yapılan anlaşma gereği Sporting Lizbon da hem yetiştirici kulüp olması hem de oyuncuyu Porto'ya satarken sözleşmeye koyulan özel madde gereği 5 milyon euro aldı.

Yani Porto oyuncusunu satarken tek seferde 20 milyon euroyu kasasına koymuş oldu.

Kim bunlar?

Football Leaks'in dünyada büyük ses getiren ve politik birçok belge ortaya koyan Julian Assange'ın yönetim kurulu üyesi ve sözcüsü olduğu Wikileaks'in bir kolu olduğu düşünülüyor.

Football Leaks çalışanlarının geçtiğimiz günlerde, ileriki bir tarihte Türkiye ile ilgili belgeler paylaşacaklarını söyledikleri de iddia edilmişti.

İşte Football Leaks tarafından paylaşılan Joao Moutinho için Monaco ve Porto arasında imzalanan sözleşmenin dökümanları:





Haberin Devamı
YORUM YAZ