MENÜ

Elbise dolabındaki poligonda olimpiyata hazırlanıyor

Antalya'da havalı atıcılık sporcusu 12 yaşındaki Şimal Yılmaz, babasının desteğiyle evinin salonuna kurduğu poligonda antrenman yaparak milli takıma seçilmeyi, sonrasında olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini söyledi.

Elbise dolabındaki poligonda olimpiyata hazırlanıyor

Şimal Yıldız, 1 yıl önce babasının yönlendirmesiyle havalı atıcılık sporuna başladı. Antrenmanlardaki başarılı atışlarıyla antrenörü Tayfun Salim Kır'ın dikkatini çeken Şimal, kısa sürede şampiyonalara katılmaya başladı. Mersin'de düzenlenen iki Türkiye şampiyonasında bronz ve gümüş madalya kazanan Şimal Yıldız, milli takıma seçilme hedefiyle yine Mersin'de gerçekleştirilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kupası karşılaşmalarına hazırlanıyor.

Kentte havalı atıcılık sporuyla ilgilenen sporcuların antrenman yapabileceği poligon olmaması nedeniyle Şimal, evinin bir bölümünü babasının desteğiyle poligona dönüştürdü. Evinin salonunda tek yollu poligon yapan Şimal, 10 metre uzaktaki elbise dolabının içerisine yerleştirdiği hedefi vurarak antrenman yapıyor. Odasındaki duvara küçük hedef kağıdı yerleştiren ve hayallerini yazdığı küçük not kağıtlarını asan Şimal, baş ucunda havalı tabancasıyla uyuyup sabah erken saatte antrenmanlara başlıyor. Derslerden artan zamanlarını evde antrenman yaparak geçiren Şimal, milli takım formasıyla olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini belirtti.

"Arkadaşlarım şaşırıyor"

Evine gelen arkadaşlarının salonda poligon görünce şaşırdığını anlatan Şimal, şunları söyledi: "Bir yıldır havalı tabanca sporunu yapıyorum. Hedefim Türkiye rekorunu kırıp, milli takıma seçilmek ve 2020 olimpiyatlarında yarışmak. Hedefime ulaşmak için her sabah düzenli antrenman yapıyorum, akşamları da yatmadan mental antrenman yapıyorum. Evimdeki poligonda elbise dolabımdaki hedefe atış yapıyorum. Kendimi motive etmek için duvarlara hedeflerimi yazdığım notlar var. Evimde poligon olduğu için başka kişilerle antrenman yapamıyorum ama istediğim zaman çalışabiliyorum. Arkadaşlarım şaşırıp, garipsiyorlar."

Şimal'ın babası Alper Yılmaz da havalı atıcılık sporunun gelişmesi için sporculara destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Antalya'da havalı atıcılık sporu ile ilgilenenlerin antrenman yapabileceği poligon bulunmamasından yakınan Yılmaz, kızının evde oluşturdukları poligonda çalıştığını anlattı. Kızının havalı atıcılık sporcusu olmasından dolayı çevresinden zaman zaman tepki gördüğünü belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu spor silahla alakalı olduğu için çevremizde tepki alıyoruz. Küçük yaşta çocuğun neden bu sporunu yaptığını anlatmak zorunda kalıyoruz. Hepimiz şiddete karşıyız. Silah hayatımızdan uzakta ama bu sportif bir gereç. Ve bu gereci spor amaçlı kullanıyoruz. Tabanca sadece bir spor aleti, kullanılan hedef sadece odaklanmaya yönelik. Bu sporun faydaları içerisinde odaklanma sorununu çözmesi ve derslere olumlu katkısını görüyoruz."

Tolga YILDIRIM / ANTALYA,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ