MENÜ

UEFA, amatör sporları da vurdu!

UEFA'dan alacağı cezayı hafifletmeye çalışan Galatasaray, amatör branşlara yaptığı yatırımları azaltacak. Futbolda Sarı-Kırmızılıların transferini vuran finansal fair-play kriterleri, salon sporlarını da etkiledi. Eurocup'ta şampiyonluğu kovalayan Cim Bom'da alınan bu karar, taraftarlardan yoğun tepki topladı.

UEFA, amatör sporları da vurdu!

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; UEFA finansal fair-play kriterlerinin baskısına maruz kalan Galatasaray'da sular durulmuyor. Futbolda tenkisata giden Sarı-Kırmızılılar, basketbol, voleybol gibi amatör branşlarda da küçülmeye gidiyor. Başkan Dursun Özbek de önceki gün divan kurulu toplantısında salon sporlarında daralmaya gideceklerini açıkladı. Basketbol şubesinin bütçesini geçen yıl 6 milyon Euro'ya düşürdüklerini söyleyen Özbek, önümüzdeki sezon rakamı yarıya indireceklerini üyelere duyurdu.

Amatör branşlarda sponspor bulmakta zorlandıklarını belirten Cim Bom'un patronu, bu yüzden böyle bir karar aldıklarını belirtti. Galatasaray Odeabank'ın Eurocup'ta Dinamo Sassari ile gruptan çıkma mücadelesinden önce kayda geçen bu sözler taraftarın tepkisine neden olmuştu. Aslan, İtalyan ekibi 87-69 yenerek tur atlamış ancak bu gelişmelerden dolayı sevinci yarım kalmıştı.

Kadın ve erkek takımlarıyla hem ligde hem de Avrupa kupalarında mücadele eden Sarı-Kırmızılı basketbolcular zirve mücadelesi veriyor. Basketbol Ligi'nde erkekler, Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in ardından üçüncü sırada bulunuyor. Kadınlarda ise şampiyon adayları arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ