MENÜ

O kupa Konya'ya gelecek!

Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yenerek yarı final için büyük avantaj elde eden Konya'da tek bir slogan var: O kupa Konya'ya gelecek.

O kupa Konya'ya gelecek!

Türkiye Kupası’nda seyirci rekorları kıran Torku Konyaspor, çeyrek final ilk maçında deplasmanda Beşiktaş’ı devirince kentte heyecan büyüdü. Yeşil-Beyazlı taraftarların şimdi tek hayali, rövanşta Beşiktaş’ı eleyerek yarı final biletini kapmak.

Süper Lig’de 20 haftada topladığı 33 puanla Avrupa potasının en iddialı takımlarından biri olan Torku Konyaspor’da kupa heyecanı daha ağır basıyor. Aykut Kocaman yönetiminde sergilediği başarılı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Yeşil-Beyazlılar’da taraftarlar, tarihlerinde ilk kez kupanın Konya’ya geleceğine çok fazla inanıyor.

Yedeklerle çıktılar

Son 16 turunda Konya’da oynanan Antalya maçında tam 20 bin taraftarının desteğini arkasına alan takım çeyrek final biletini cebine koymuştu. Beşiktaş’la da deplasmanda karşılaşan ve kupaya büyük önem vermesine rağmen; Kaya, Volkan, Amir, Mehmet Uslu, Sissoko ve Selçuk gibi isimlerden oluşan alternatif ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Konya, 2-1’lik unutulmaz bir zaferle avantajı eline geçirince şehir adeta ayağa kalktı. Camia, İstanbul’dan tur biletinin yarısını cebine koyarak dönen takımın Konya’da yarı finale uzanacağı görüşünde.

Rövanşta hedef 40 bin

Taraftar grupları şimdiden 42 bin kişilik Torku Arena’yı 1 Mart’taki rövanşta doldurmak için organizasyonlara başladı. Basın sözcüsü Ahmet Baydar da, şehirde oluşan havadan son derece memnun olduklarını belirtip, “O kupa Konya’ya gelecek” diyerek taraftarlara destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ