MENÜ

Lazio'nun hocası Pioli: Dersimizi iyi çalıştık

Galatasaray'ın yıllardır Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi organizasyonlara aralıksız katıldığını belirten tecrübeli hoca, “Önemli ve tecrübeli bir rakibimiz var. İşimiz kolay olmayacak. Ama bu engeli aşmak için dersimizi iyi çalıştık” dedi.

Lazio'nun hocası Pioli: Dersimizi iyi çalıştık

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ın rakibi Lazio’nun Teknik Direktörü Stefano Pioli, TRT Spor’dan Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı.

Lazio’nun ligde hassas ve kritik bir dönemden geçtiğinin ve önümüzdeki hafta Galatasaray ile Avrupa Ligi’nde önemli bir maça çıkacaklarının hatırlatılması üzerine Pioli, “Galatasaray maçı öncesinde ligde oynayacağımız Hellas Verona maçı bizim için öncelikli. Çünkü 3 maçtır kazanamıyoruz ve artık galip gelmek istiyoruz. Bu son 3 maçta iyi oynamamıza karşın galip gelecek skoru elde edemedik. Tabi ki Galatasaray ile Avrupa Ligi’nde yapacağımız maç çok önemli. Çünkü bu turu geçip, UEFA’da yolumuza devam etmek istiyoruz” sözlerini sarf etti.

‘En iyi şekilde kapatacağız’

“Taraftar desteğinden yoksun bir sezon geçiren Lazio için lig mi daha önemli yoksa Avrupa Ligi mi?” sorusuna ise İtalyan çalıştırıcı, “Bu aşamada, ligde ilk 5’e girmek çok zor bir ihtimal. Ligde elde ettiğimiz iyi pozisyona geri gelmek, kaybettiğimiz puanları telafi etmek, kazanabildiğimiz kadar maç kazanarak, puan toplayarak sezonu en iyi şekilde kapatmaya çalışacağız. Bizim için hem lig hem de Avrupa Ligi önemli. Her ne kadar güçlü ve Şampiyonlar Ligi’nden gelen bir Galatasaray karşımıza çıkacak olsa da Avrupa Ligi’nde bu turu, bu rakibi geçmek istiyoruz. Yıllardır onlar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi gibi şampiyonalara aralıksız katılıyorlar. Önemli ve tecrübeli bir kulüp. Bu nedenle de işimiz kolay olmayacak” şeklinde cevap verdi.

LAZİO, ASLAN'A HAZIR! Lazio 5-2 Verona

‘Pek çok şeyi biliyoruz’

Lazio’nun bugüne kadar Türk takımlarıyla birçok kez karşılaştığını hatırlatan Dündar Keşaplı’nın, “Ancak son iki sefer mücadele ettiği Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında şansı pek yaver gitmedi? Şimdi de Galatasaray rakip? Siz de ilk kez gidiyorsunuz?” şeklinde yönelttiği soruya İtalyan Teknik Direktör Stefano Pioli, şu cevabı verdi: “Bizim rakibimiz kim olursa olsun ilk yaptığımız iş rakibimizi her şekilde analiz etmektir. Bu durumda rakibimiz Galatasaray’a dair pek çok şeyi biliyoruz. Bu maçta nasıl bir atmosferde oynayacağımızın da farkındayız. Zorlu Galatasaray engelini aşmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

‘Bu sezon bir sıkıntı var’

Stefano Pioli, taraftarlarıyla takımın ilişkileri hakkında ise, “Bizim iyi oynamamız gerekirken, taraftarımızın da arkamızda olması iyi sonuçlar almamızda etkili olacaktır. Bizim taraftarımız, iyi bir atmosfer oluşturmasını çok iyi bilmekte ancak bu sezon bir sıkıntı var. Tekrar ediyorum; bizim halen ulaşmamız gereken birçok hedefimiz var. Önümüzdeki maçlarda iyi oynayıp başarılı olmak için birçok olanağımız var. Bu nedenle de bundan sonra oynayacağımız maçlar, bizim için oldukça önemli” dedi.

‘İstikrarı yakalayamadık’

Mustafa Denizli’nin geçen haftalarda, “Lazio, Napoli karşısında yenilse de dikkat etmemiz gereken iyi bir takım” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili ise Pioli, “Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Mücadeleci bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Ne yazık ki, bu sene istediğimiz istikrarı yakalayamadık. Karşımızdaki güçlü, kaliteli bir rakip. Uluslararası düzeyde önemli oyuncuları var, iyi organize olan bir takım ve evinde büyük ve ateşli bir taraftar desteği var. Mücadele edebilecek gücümüz olduğunu düşünüyorum. Bu maça en iyi şekilde hazırlanarak, başa baş mücadele edeceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Pioli endişeli görünüyor

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur mücadelesi kapsamında önumüzdeki hafta İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak olan Lazio, oldukça endişeli... Son iki sezon oynadığı Türk takimlarından Trabzonspor ve Fenerbahçe karşısında pek şanslı olmayan Lazio’nun bu maçta da şanslı olacağını söylemek mümkün değil. Çok zor ve kötü bir dönemden geçiyor, taraftar desteği yok, medya desteği yok, takım içinde yaşanan huzursuzluklar bitmiyor. Oyuncular arasında uyumsuzluk, anlaşmazlık hakim. Her nedense teknik direktör Pioli’nin ‘yönetemediği’ takımın, Avrupa’da pek ümitli olduğunu düşünmüyorum.

Taraftar avantajı

Her ne kadar sezonu kurtarmak için Galatasaray maçına asılacak olsalar da ilk karşılaşmanın İstanbul’da oynanacak olmasının Sarı-Kırmızılı ekip için büyük avantaj olduğunu söylemek durumundayım. Özellikle Galatasaraylı taraftarlar bu tür maçlarda takımlarını destekliyor, asla yalnız bırakmıyor ki, İstanbul’dan sonra Roma Olimpik Stadyumu’ndaki maç için bile biletler satılmış durumda...

En büyük eksiklik

Lazio bunun aksine deplasmanda tarafsız. Burada zaten lig maçında göremediği desteği taraftarlarından UEFA maçında bulması imkansız. Bu, bir takım için en büyük eksiklik. Bu nedenle her maça farklı kadro ile çıkan, bir türlü istikrar sağlayamayan Pioli’nin Formello kampındaki özel görüşmemde yüzünden tedirgin olduğu görülüyor, okunuyordu.

Bir korku da UEFA

Bir teknik adam için en büyük korku, lig başarısızlığına UEFA’nın da eklenmesi olacaktır ki, bundan kaçışı olduğunu düşünemiyorum. Evet, Galatasaray da çok iyi dönemden geçmiyor ama bu tür maçlarda motivasyonunu, gücünü ortaya koyacak olan Sarı-Kırmızılı ekibin, İstanbul’da taraftar desteğini de alıp avantajlı konuma geçmesi için önünde engel olduğunu düşünmüyorum.

Vurdumduymaz havada

Sezon başından bugüne kötü grafiği süren başkan Lotito’nun vurdumduymaz bir havada başkanlığını sürdürmesi, takıma destek ve transfer gücünü katmaması, yasadığı mali sıkıntı ve maliye ile ilgili durumlar Lazio’nun üstünde dolaşan kara bulutlardır. Moral ve motivasyonu kötü olan oyuncuların Galatasaray maçına da aynı şekilde çıkacaklarından şüphem yok.

Tokat ağır gelecek

Kısaca Galatasaray için önemli fırsat ve tecrübeli oyuncuları ile taraftarını arkasına alarak bu önemli sınavdan başarılı bir şekilde bir üst tura çıkacağını düşünüyorum. Lazio için Trabzonspor ve Fenerbahçe’den sonra Galatasaray tokadı ağır gelecektir ama futbol bu, bazen acımasız olabiliyor....

Dündar Keşaplı / ROMA

Haberin Devamı
YORUM YAZ