MENÜ

Çinlilerin son gözdesi Rooney

Çin Süper Ligi takımlarından Shanghai SIPG'in teknik direktörü Sven Goran Eriksson, İngiltere Milli Takımı'nda beraber çalıştığı eski öğrencisi Wayne Rooney'i ekibinde görmek istiyor.

Çinlilerin son gözdesi Rooney

Özellikle son ara transfer döneminde dünya yıldızlarını transfer ederek tüm dikkatleri üzerlerine çeken Çin Süper Ligi, yeni bir iddia ile çalkalanıyor.

Astronomik rakamlarla birçok Avrupa takımının istediği yıldız oyuncuları renklerine bağlamayı başaran Çin'in transfer listesindeki yeni hedefin Wayne Rooney olduğu konuşuluyor.

Haftada 500.000 pound

Daha önce 2001-2006 yılları arasında İngiltere Milli Takımı'nı çalıştıran Eriksson, futbolculuk kariyerinin ardından Avrupa'da birçok takımın başına geçti.

2013'ten beri Çin Ligi'nde varlık gösteren İsveç'li teknik adam, Çin'in yükselen bir değer olduğunun altını çizip Messi ve Ronaldo gibi bir çok dünya yıldızının er ya da geç ülkeye geleceğini kaydetti.

İngiliz Daily Mirror'ın haberine göre 68 yaşındaki teknik adam, Wayne Rooney'i transfer etmek istiyor. Rooney eğer bu teklifi kabul ederse haftada 500.000 pound (2.120.000 TL) kazanacak.



"Acelemiz yok"

Deneyimli teknik adam Eriksson, her şeye karşın golcü futbolcunun takımda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırmadan Manchester United formasını bırakmayacağını biliyor.

30 yaşındaki oyuncunun şu sıralar Şangay ekibinden gelebilecek herhangi bir teklifi kabul etmeyeceğinden emin olan İsveçli, İngiliz oyuncunun kulüple anlaşmasının sona ereceği 2019 yılına kadar beklemeye hazır.

Rooney, İngiltere'nin en çok gol atan futbolcusu. Everton formasıyla başladığı kariyerinde, 2002 yılından beri 244 gol kaydetti.


Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ