MENÜ

TFF - Ülker Elit Futbol Köyleri sona erdi

102 yetenekli çocuk, Kuşadası'ndaki Altınordu Futbol Kulübü Selçuk Tesisleri kampında bir araya geldi.

TFF - Ülker Elit Futbol Köyleri sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu ile Grassroots programı kapsamında düzenlenen Elit Futbol Köyleri tamamlandı. 2015 yılı yaz dönemi TFF-Ülker Futbol Köyleri’nde antrenörleri tarafından Türkiye’nin dört bir yanından seçilen 46’sı kız, 56’sı erkek olmak üzere 102 yetenekli çocuk, Kuşadası’ndaki Altınordu Futbol Kulübü Selçuk Tesisleri kampında bir araya geldi.

12-13 yaş grubundaki yetenekli çocuklar, 1 hafta boyunca futbolun yanı sıra hayatlarında yeni açılımlar sağlayan farklı eğitimler aldı. Uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında minik sporcular; bizzat milli takım antrenörlerinden ileri seviye futbol eğitiminin yanı sıra kural bilgisi eğitimi de aldı. Beslenme eğitimlerini SÜGAV’ın (Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı) verdiği kampın sonunda ise antrenörler çocukların performansı ile ilgili teknik geri bildirim verdi. 7 günlük kamp boyunca futbol yeteneklerini geliştiren; futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfeden çocuklar, gezi gününde de Meryem Ana ve Efes’i gezme fırsatı yakaladı.

Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar 5.300 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkânı sağlandı. Dokuz yılda 200’e yakın erkek ve kız oyuncu, Futbol Köyleri’nden genç milli takımlara ve profesyonel takımlara seçildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ