MENÜ

Liverpool'un kabusu Olimpiyat'ta başladı!

Beşiktaş'tan İngiltere Premier Ligi ekibi West Ham United'a giden Hırvat teknik adam Slaven Bilic, Liverpool'un korkulu rüyası oldu.

Liverpool'un kabusu Olimpiyat'ta başladı!

Beşiktaş'a Haziran 2013'te gelen Slaven Bilic, Siyah Beyazlılar'da 2 sezon geçirdi. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu bulunmayan Hırvat teknik adam, Beşiktaş ile 2013-2014 ve 2014-2015 sezonunu 3. sırada tamamladı. 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Tromsö'yü play off turunda geçen Beşiktaş, o sezon UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Avrupa Ligi'ne gidememişti.

2014-2015 sezonunda da Avrupa'da Beşiktaş fırtınası esti. Önce Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Kartal, 3. tur ön eleme maçında Feyenoord'u geçmeyi başarmıştı. Play off turunda ise karşısında İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal gelmişti. Evinde iyi bir oyun sergileyen ancak golü bulamayan Beşiktaş, deplasmanda da rakibine kök söktürmüş, ancak Arsenal'in golüne engel olamamışlardı. 1-0'lık skorla deplasmandan yenik ayrılan Kartal, Devler Ligi'ndeki macerasını burada tamamlamış ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmişti.

LİVERPOOL'U DEVİRDİLER


UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Tottenham, Asteras ve Partizan'ın olduğu gruptan lider olarak çıktı. Slaven Bilic'in Beşiktaş'ı, 2. turda Liverpool ile karşı karşıya gelmişti. İlk maçta deplasmanda 1-0'lık skorla yenik ayrılan Siyah Beyazlılar, rövanş maçında Tolgay'ın attığı golle maçı 1-0 kazandı. Uzatmalara giden maçta gol olmadı ve penaltı atışlarında Beşiktaş 5-4'lük skorla tur atlayan taraf oldu. Slaven Bilic, Beşiktaş ile Liverpool'u kupa dışı bıraktı.

BILIC'İN BİLEĞİNİ BÜKEMEDİLER!

Yeni sezonda West Ham United ile anlaşan Slaven Bilic, yoluna İngiltere Premier Ligi'nde devam etti. Ve karşısına bir kez daha Liverpool çıktı. Ligin 4. haftasında Anfield'e konuk olan Bilic'li West Ham, Brendan Rodgers'lı Liverpool'u 3-0'lık skorla bu kez farklı bir takımla devirdi.

KABUS DEVAM ETTİ

Ligin ilk yarısında Arsenal, Manchester City, Chelsea ve Liverpool gibi devleri yenerek İngiltere'ye damgasını vuran Slaven Bilic, bu kez ligin 2. yarısında Jurgen Klopp'un Liverpool'uyla karşı karşıya geldi. Hırvat teknik adam evinde 2-0'lık bir galibiyet alarak Liverpool'un adeta kabusu oldu.


NE ÇEKTİN BE LİVERPOOL...

İngiltere Federasyon Kupası 4. tur maçında Liverpool ile bir kez daha kozlarını paylaşan Slaven Bilic'in West Ham'ı, sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı. Bu mücadelenin tekrarında ise Merseyside ekibini normal süresi 1-1 tamamlanan mücadelenin uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup eden tecrübeli teknik adam, rakibini elemeyi başardı. West Ham United, Federasyon Kupası'nda ilk kez Liverpool'u elemiş oldu. Kırmızılar, son 2 sezonda Slaven Bilic'in takımlarıyla yaptığı 6 maçta 4 yenilgi 1 galibiyet 1 de beraberlik aldı. Slaven Bilic, Liverpool karşısında aldığı bu galibiyetlerle rakibinin korkulu rüyası oldu.

Onur Erdem Bayramiç

Ne yaptın Emenike!


Haberin Devamı
YORUM YAZ