MENÜ

Mehmet Demirkol: Van Persie kral olur!

Yazarımız Mehmet Demirkol, Ntv Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirkol, Galatasaray'ın Avrupa'daki durumu ve Burak Yılmaz konusu, Beşiktaş'ın stoperdeki sorunu ve Fenerbahçeli Van Persie hakkında önemli tespitler yaptı.

Mehmet Demirkol: Van Persie kral olur!

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları:

'Yönetim panik halinde...'

Galatasaray, 2014 yılında Avrupa'dan men edilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. O dönem FFP şartlarına uymamıştı. Bunun üzerine Galatasaray yönetimi UEFA ile hiçbir pazarlık yapmadan bir anlaşma yaptı. Panik halinde 2 yıllık süreyi de kabul ettiler. Aslında 4 yıllık bir anlaşma yapabilirlerdi. Türkiye Futbol Federasyonu ile de herhangi bir temas kurulmadı. Eğer 4 yıllık bir anlaşma olsaydı, Galatasaray bu riski yaşamazdı.

Galatasaray'ın 1-2 yıl ceza alması önemli değil. Önemli olan 10-20 yıl süreçte ne olacağı. Bu cezalar, ekonomik olarak işleri doğru yapmadığın için aldığın cezalardır. Forvetin yok işte. Seyircin mutsuz, oyuncun mutsuz. Ekonomini doğru yönetmiş olsan hiçbir problem çıkmayacak.

'Yönetim Burak'ı istemedi'

Burak Yılmaz kendisini çok geliştirdi. Kafa vuramıyordu vurmaya başladı. Kendisini hep yere atıyordu, bunları değiştirdi. Ancak Sneijder ile taraftar arasında kurulan bağ, Burak'la hiçbir zaman kurulamadı. Bazen böyle oluyor. Yönetimin de kesinlike Burak'la çalışmak istediğini düşünmüyorum.

'Denizli defa demez'

Mustafa Denizli feda meda dinleyecek bir teknik direktör değildir. Ancak 23 Şubat'ı ve sonrasında olacakları görmek lazım. Sezon sonunda neler olacak görmek lazım. Yine söylüyorum. Bence Denizli Galatasaray'a geldiğine pişmandır.

Bileklik kampanyası bir ayağa kalkış kampanyasıdır. Bir şarkıcının kolunda görürsün, bir sporcunun, bir spikerin kolunda görürsün. Bu isyanın bir simgesidir. O yüzden eleştirilecek bir durum göremiyorum.

'Tosic risk taşıyor'

Bir transferde önemli olan futbolcunun isteği. Ersan'ın transferinde de durum bu. Çin'den gelen teklif hayatını kurtaracak cinsten. Tosic konusunda kafamda çok soru işaretleri var. Stoper konusunda risk taşıyor. Beck'i o bölgeye çeksen, bir yeri kurtaracaksın derken, diğer bölgeyi tamamen kaybedeceksin. Tolgay dönüyor. Oğuzhan Tolgay ikilisi ortada oynayabilir. Atiba stopere çekilebilir.

'Van Persie kral olur'

Fenerbahçe'nin orta sahası iyi çalışırsa, Van Persie'nin fiziksel problemi falan kalmaz. Sen ona topu taşırsan, şu andaki tüm forvetleri geçer. İddia ediyorum gol kralı olur. Ama ondan orta sahaya gelip pres yapmasını bekleyemezsin. Fenerbahçe 4-1-4-1 oynarken Van Persie oynamalı. Van Persie burada bile oynayamayacaksa direk yolla gitsin. Çin falan farketmez.

Haberin Devamı
YORUM YAZ