MENÜ

Gurbetçi futbolcu kumarhane soyacaktı!

Hannover 96'nın U19 takımında oynayan üç futbolcu, Hannover'in Launeau bölgesinde bir kumarhane soygunu planladı. Aralarında Türk bir futbolcunun da bulunduğu öğrenilen 'çete' soygundan son anda vazgeçse de, polise yakalanmaktan kurtulamadı.

Gurbetçi futbolcu kumarhane soyacaktı!

Bundesliga takımlarından Hannover 96’nın U19 takımında oynayan üç futbolcu, sıra dışı bir olayla Alman basınının gündemine oturdu.

Alman gazetesi Bild’in haberine göre, aralarında Türk bir futbolcunun da bulunduğu üçlü, bir kumarhane soygunu planladı. Ancak bu sırrın açığa çıkması çok uzun sürmedi.

Hannover 96’nın U19 takımının üç genç oyuncusu oldukça tehlikeli bir işe soyundu. M.L. (18), M.D. (18) ve E.B.(19), Hannover’in Lauenau bölgesinde bir kumarhanenin otomatını soymaya karar verdi ve plan yapmaya başladı.

Maske, çalıntı plaka, kurusıkı tabanca

Üçlüden birinin babasının arabasıyla yapılması planlanan soygunda, arabaya çalıntı bir plaka takıldı. Maskeleri ve kurusıkı tabancayı da yanına alan ‘gençler çetesi’ soygun için yola çıktı. Ekip yolun başında oldukları kadar kararlı bir şekilde devam edemedi ve son anda vazgeçip, geri döndü. Ancak bu karar onların yakalanmasına engel olmadı. Audi A3 marka otomobili, park yasağı olan bir yere bırakan futbolcular, iki farklı arabadan çalınmış plakaları araçta bıraktı. Bir polis görevlisi çalıntı plakayı fark etti ve kimlik teşhisi yaptı. Araştırmaya devam eden polisler maske, atkı, eldiven ve silahı buldu. Sorguda genç futbolcular kumarhane soygununu planladıklarını ama yoldayken plandan vazgeçip eve döndüklerini itiraf etti.

Üçlünün Bundesliga U19’un en yetenekli futbolcuları arasında gösterildiği belirtildi. Halihazırda Hannover 96 ile süren kontratları bulunan oyuncular, kulüpten ayda 1,500 euro maaş alıyor.



“Çocuklar çok aptalca davrandı”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hannover 96 yöneticisi Martin Bader, “Olay hakkında bize bilgilendirme yapıldı. Çocuklar oldukça büyük bir aptallık yapmış. Onlarla konuştum, yıkık durumdalar. Böyle şeyler kulübümüzün değerlerine ve ahlak anlayışımıza uymuyor” şeklinde konuştu.

Kadro dışı kaldılar

Alman polisinden yapılan açıklamada oyuncuların soyguna teşebbüse ek olarak, plaka hırsızlığı ve sahtecilik soruşturmaları ile karşı karşıya kalacağı açıklandı.

Üç oyuncu da deplasmanda Rot Weiss Erfurt U19’la oynanan ve 1-0 Hannover 96 U19 galibiyetiyle sonuçlanan mücadelede kadro dışı bırakıldı. (Sporcope)

Haberin Devamı
YORUM YAZ