MENÜ

Fenerbahçe çıkmaza girdi!

Antalyaspor mağlubiyetiyle beklemediği bir darbe alan Fenerbahçe'de hücum sorunları baş gösterdi. Ligin ikinci yarısında Teknik Direktör Vitor Pereira'nın takımı beklenen seviyenin çok aşağısına indi.

Fenerbahçe çıkmaza girdi!

Milliyet Gazetesi'nin derlediği habere göre; Fenerbahçe’de Antalyaspor deplasmanında alınan mağlubiyetin sıkıntıları devam ediyor. Zirve rakibi Beşiktaş’ın da Gaziantepspor’u engelini rahat geçmesi kafa karışıklığını artırdı.

Ligde 13, toplamda da 25 maçlık yenilmezlik serisinin bozulması sonrası bazı noktalar öne çıkarıldı. Özellikle hücum hattında yaşanan büyük düşüş Vitor Pereira’nın takımını kötü etkiledi.

Son dönemde savunma kurgusuna çok fazla yer ayıran Pereira, hücum konusunda istediğini alamadı. 4-2 kaybedilen Antalyaspor mücadelesinde, 4. dakikada çekilen ilk isabetli şutun ardından 80 dakika rakip kalenin yoklanamaması epeyce eleştirildi.

İsabet yok

Eskişehirspor deplasmanında 3-0 gibi net skor olmasına rağmen 1’i penaltıdan olmak üzere sadece 3 isabetli şut vardı. Hele ki Çaykur Rizespor karşısında atılan 2 penaltı golü dışında şutun dahi olmaması endişe yarattı. Son Antalyaspor deplasmanında da 84 dakika sadece 1 isabetli şut bulabilen Fenerbahçe, son 5 dakikada bulduğu 2 golün 1’ini penaltı diğerini frikikten kaydetti.

Kupadaki Kayserispor sınavında da 120 dakikada sadece 4 şutun olması kötü bir görüntü oluşturdu.

Penaltılar kurtardı

İkinci yarının ilk 3 lig maçında, 7 gol atan sarı-lacivertliler, 4’ünü penaltıdan kaydetti. Bu gollerden 1’i de frikikten geldi. Vitor Pereira’nın oyuncuları, takım organizasyonuyla hiç gol bulamadı. Eskişehirspor deplasmanında gelen 2 gol, rakibin bireysel hataları sonucu elde edilmişti.

Büyük düşüş

Sezonun ilk yarısında hem hücum hem de savunma anlamında övgüler alan Fenerbahçe’deki büyük düşüş dikkat çekti. Ligin ilk yarısının son haftasında evinde Sivasspor’u 2-1 yenen sarı-lacivertlilerde hücum aksiyonları ve oyun alkış almıştı.

25 şut denemesi ve 8 isabetli şut ile Pereira’nın öğrencileri 2-1’lik galibiyeti tempolu bir oyunla kazanmıştı. Ancak ikinci yarının başlamasıyla hem tempo epey düştü hem de gol yollarında organizasyon eksikleri dikkat çekti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ