MENÜ

Messi bir tek onu geçemedi!

Lionel Messi ile karşı karşıya gelip kalesini gole kapatan çok fazla kaleci yok ancak Arsenal kalecisi Petr Cech zoru başaran ender kalecilerden biri…

Messi bir tek onu geçemedi!

Barcelona’nın Arjantinli yıldız Lionel Messi’nin geçtiğimiz 11 yılda bir türlü geçemediği bir isim var: Petr Cech. Daha önce 6 kez karşı karşıya gelen ikilide şimdiye dek Petr Cech üstün gözüküyor.

Lionel Messi daha önce Chelsea ile Barcelona arasında oynanan maçlarda penaltı kaçırdı, direkleri dövdü ancak topu bir türlü Çek kalecinin ardından ağlara bırakamadı.

Daha önce “Messi’nin gol atamadığı adam” olmanın nasıl bir his olduğunu yorumlayan Petr Cech, “Bu harika bir şey. Çok fazla kaleci Lionel Messi ile karşı karşıya gelip kalesini gole kapatamıyor. Ancak açıkçası bu durum takım başarısı söz konusu olduğu zaman çok da önemli değil. Messi hat-trick bile yapsa önemli olan turu geçmemiz.” açıklamasında bulunmuştu.

İşte iki yıldızın daha önce karşı karşıya geldiği o maçlar ve pozisyonlar…

24/04/2012: Barcelona 2-2 Chelsea

Chelsea’nin 2-0’dan geri gelerek 2-2 beraberliği yakaladığı maçta, Lionel Messi biri penaltıdan olmak üzere 2 kez direkleri nişanlamıştı. Arjantinli oyuncu ayrıca 1 kez de karşı karşıya kaldığı Cech’i geçmeyi başaramamıştı.

18/04/2012: Chelsea 1-0 Barcelona

Chelsea’nin Didier Drogba’yla uzatma dakikalarında bulduğu golle finale yükseldiği maçta, Barcelona’nın yıldız ismi Lionel Messi sadece 3 kez şut çekebilmiş birini yine Petr Cech kurtarmıştı.

06/05/2009: Chelsea 1-1 Barcelona

Maçta gol yollarında etkili olamayan Lionel Messi, Petr Cech’i bu maçta da geçemedi ancak takım arkadaşı Andres Iniesta’yı golle buluşturarak takımını finale taşıyan isimlerden biri olmuştu.

28/04/2009: Barcelona 0-0 Chelsea

Maça kötü başlayan Petr Cech ilerleyen dakikalarda toparlanıp takımı Chelsea’nin Katalonya ekibinden beraberlik koparmasını sağlamıştı. Çek kaleci bu maçta Barcelona’ya karşı 22 maçta kalesini kapatan ilk kaleci olma başarısını göstermişti.

07/03/2006: Barcelona 1-1 Chelsea

Chelsea defansının adeta kapı ördüğü Lionel Messi kötü oyununun ardından bu maçta sadece 45. dakika sahada kalabilmişti. Lionel Messi’nin toplarını geçirmeyen Cech, Ronaldinho karşısında daha fazla direnemedi ve Barcelona bir üst tura yüklesen taraf oldu.

22/02/2006: Chelsea 1-2 Barcelona

O dönem sadece 18 yaşında olan Lionel Messi, bu maçta Cech’i geçmeyi başarmış ancak direkleri geçememişti. (Sporcope)

Haberin Devamı
YORUM YAZ