MENÜ

Çaykur Rizespor 1-1 Eskişehirspor

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 20. haftasında sahasında ağırladığı Eskişehirspor'la 1-1 berabere kaldı. Hikmet Karaman, maçın ilk yarısında hakem Fırat Aydınus tarafından tribüne gönderildi.

Çaykur Rizespor 1-1 Eskişehirspor

Rize’de iki takım için de zor bir 90 dakikaydı. Eskişehirspor ligde kalabilmek adına ikinci yarıda bir destan yazmak için yola çıktı. Bunun ilk adımını Sivas deplasmanında kazanarak attı. Rize’de de bu uzun yürüyüşü devam ettirmek amacındaydı.

Rizespor ise ikinci yarıya iyi başlamadı ve puanla tanışamayan bir ekip. Kweuke’nin hücumda olmayışı takımın elini kolunu bağlamış gözüküyor. Eskişehirspor devre arasının transfer rekortmenlerinden ama bu katkı sahaya pozitif yansımış ve iyi savunma yapan bir takım olmuşlar. 7. dakikada Meye’ye, Oboabona’nın yaptığı faulü Fırat Aydınus penaltı ile cezalandırdı. Atışı kullanan Emre takımını 1-0 öne geçirdi.


Beşiktaş'ta bir ayrılık daha!




Tek pozisyonla...

31’de Aydınus, Hikmet Karaman’ı itirazları nedeniyle tribüne yolladı. İlk 45’te Eskişehirspor tek pozisyonla öne geçti ancak fazla geriye yaslandı ve gol yememesi biraz da rakibin son vuruşlardaki beceriksizliğiydi. Samet Aybaba soyunma odasında ilk yarıdaki baskıyla bu oyunun sürmeyeceğini oyuncularına söylemiş olmalı ki Emre Güral’ı oyunkurucu pozisyonda kullanıp dengeyi sağladı.

Verilmeyen penaltı!

56’da Kulach ceza alanında yerde kaldı, Aydınus ‘devam’ dedi. Bana göre verdiği penaltıya göre bu daha penaltı gibiydi. 62’de korneri Eren kullandı, Mehmet Akyüz kafayla beraberlik golünü attı.Son iki maçta deplasmandan 4 puan çıkartan Eskişehir ligde kalmak için bir kimlik koymaya başlamış. Rizespor’un ise son vuruşlardaki eksikliği devam ediyor.

90+ Tunç Kayacı




Haberin Devamı
YORUM YAZ