MENÜ

Ergin Ataman: Micov kusursuz bir basketbol oynadı

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, "Micov kusursuz bir basketbol oynadı" dedi.

Ergin Ataman: Micov kusursuz bir basketbol oynadı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes’i 85-78 mağlup eden Galatasaray Odeabank’ın başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın başından itibaren rakibe ciddi bir üstünlük sağladıklarını söyledi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk beşteki oyuncuların Anadolu Efes’te giren her oyuncuya karşı ciddi bir üstünlük sağladığını vurgulayarak, "Kenardan gelenlerden katkı alamadığımız için ilk yarı fark eridi. Jerrells’ı üç dakika oynattık, Lasme’nin yorulduğu anlarda Dorsey’i mecburen oynattık. Micov, kusursuz bir basketbol oynadı. Anadolu Efes’in Avrupa Ligi’ndeki sertliğini hissetmedik" dedi.

Caleb Green ve Errick McCollum gibi iki oyuncunun eksikliğini yaşadıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Onlar da bu hafta içinde takıma dönecekler. Bu oyuncuların gelmesiyle çok daha güçlü bir beş adamla, hiç olmazsa 9-10 basketbolcuyla oynayan bir takım olacağız" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı oyuncu Göksenin Köksal ise çok iyi savunma yaptıklarını ve maçı kazandıklarını dile getirdi.

Ivkovic: Galatasaray başarılıydı

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise Galatasaray’ın daha iyi oynayıp galibiyeti hak ettiğini belirterek, "Galatasaray çok başarılıydı. Micov’u tebrik ediyorum, tüm şutları attı. Oyuncularım profesyonel değildi. Oyuncularımın yetenekleri bu seviyede değil. Genç oyuncularım nasıl kaybedeceklerini ve kazanacaklarını öğrenmeliler" diye konuştu.

Ivkovic, THY Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ile yaptıkları maçtan sonra iki gün içinde lig mücadelesine çıktıklarını ve Galatasaray Odeabank’ın kendilerinden önce Avrupa kupası karşılaşmasını oynadığını hatırlatarak, bu durumu eleştirdi.

Lacivert-beyazlı takımın genç oyuncusu Oğulcan Baykan da maça iyi hazırlanamadıklarını ve konsantrasyon sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ