MENÜ

Burak Yılmaz taraftarlara veda etti!

Çin'in Guoan Kulübü'ne 8 milyon Euro karşılığında transfer olan Burak Yılmaz, dün son kez Arena'daydı. Sakatlanmasın diye kadroya alınmayan tecrübeli futbolcu, senelik 8 milyon Euro kazanacağı yeni takımına gitmeden önce taraftarla vedalaştı.

Burak Yılmaz taraftarlara veda etti!

Burak Yılmaz, son kez Türk Telekom Arena’ya çıktı... Çin Süper Ligi kulüplerinden Beijing Guoan’a 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan tecrübeli futbolcu, sakatlanmasın diye kadroya alınmadı, tribünde oturdu.

Yeni takımında 8 milyon Euro senelik garanti ücret alacak olan tecrübeli futbolcu, taraftarla vedalaşırken yüzünde buruk bir sevinç vardı. Kral lakaplı Burak, hafta içinde Çin’e giderek yeni kulübüyle resmi sözleşme imzalayacak. Mart ayında başlayacak olan Çin Ligi öncesi yeni takımıyla kampa girecek olan Yılmaz, Pekin’de ev ayarladıktan sonra ailesini de Çin’e götürecek.

‘Her şeyi anlatacağım’

Burak Yılmaz, maç çıkışında ise şunları söyledi: “Kulüpler anlaştı. Her şey resmiyete döküldüğü zaman bir basın toplantısı yapmak istiyorum. Şu anda yanlış bir şey söylemekten korkuyorum. Basın toplantısında bilinen, bilinmeyen her şeyi söyleyeceğim. Gönül ister ki başkaları açıklama yapsın ancak ben yapacağım. Şu an sadece bekliyorum. Çin’de şu an yeni yıl, o yüzden süreç 2-3 gün uzayacak. Bu transfer. İmzalar atılmadan bir şey belli olmaz. İmzalar atılınca gerekeni yapacağım.”

Yüzde 25’i Trabzon’a


Galatasaray’a, 2012-2013 sezonu başında Trabzonspor’dan 5 milyon Euro’ya transfer olan Burak, Sarı-Kırmızılı ekipte birçok önemi başarıya katkı sağladı. Burak, Galatasaray’da ikişer lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşarken, Şampiyonlar Ligi’nde de çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Galatasaray, Çin’den gelecek bonservis bedelinin yüzde 25’ini, Burak’ın eski kulübü Trabzonspor’a verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ