MENÜ

Akhisar Belediyespor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Kupadan elendi, ligde de zirvenin oldukça gerisinde kaldı. Avrupa yolunda tek umudu ligi ilk 6'da bitirmek olan Fırtına'nın Akhisar'ı devirmekten başka çaresi kalmadı. Sakatların fazlalığı can sıksa da alınacak 3 puan Trabzon'u hedefine bir adım daha yaklaştıracak.

Akhisar Belediyespor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig’de üst sıraların uzağında kalan Trabzonspor, hedef olarak belirlenen Türkiye Kupası’na veda ederek ufak çaplı bir kaosun içine girdi. Akhisar Belediyespor karşısında alınan mağlubiyet sonrası morali bozulan Bordo-Mavililer’de şimdiki hedef, bir an önce alınacak puanlarla üst sıralara tırmanarak Avrupa Ligi potasına girmek. Artık hata yapma lüksü bulunmayan Fırtına, ara transfer dönemini verimli bir şekilde geçirdi ve kadrosunu Muhammet Demir, Bosingwa gibi yıldızlarla takviye etti.

Tek hedef Avrupa

Avrupa yolunda yepyeni bir sayfa açan Trabzonspor, 6 gün arayla yine bir Akhisar Belediyespor mücadelesinde galibiyet kovalayacak. Sezonun ilk maçında rakibiyle 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, kupa da da mağlup olduğu rakibini bu defa devirip üst sıralara tırmanmanın hesaplarını yapıyor.

Akigo evinde kaybetmiyor

Ziraat Türkiye Kupası 16 Tur maçında Trabzonspor’u deplasmanda 1-0 yenerek tur atlayan Akigo’nun evinde Karadeniz ekibine karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. Son 4 sezonda iç sahada Bordo-Mavili ekiple 4 kez karşılaşan Akhisar, bu maçların 2’sini kazanırken, 1 maç berabere, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ayrıca genel olarak Karadeniz temsilcisiyle 10 maç yapan Akigo, bu seriden de 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi ile ayrıldı.

Mandıralı ilk peşinde

Trabzonspor, teknik direktör Hami Mandıralı’nın ikinci dönemindeki ilk lig maçına çıkacak. Mandıralı yönetiminde, Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında Gaziantepspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan,
son 16 turunda ise sahasında Akhisar Belediyespor’a 1-0 yenilerek elenen bordo-mavililer, Mandıralı ile ilk galibiyeti ve moral arayacak.

Onur Kıvrak kadrodan çıkarıldı

Fırtına’da Onur Kıvrak, Cardozo, Mehmet Ekici, Güray Vural, hasta olan Aykut Demir ile cezalı Cavanda olmak üzere 6 futbolcu Akhisar maçı kafilesinde yer almadı. Hafta içi antrenmanlarda yer alan kaptan Onur Recep Kıvrak’ın, dünkü çalışmada sağ dizine darbe alarak sakatlandığı bildirildi. Sakatlığı düzelen Mustafa Yumlu ile hastalığı geçen Özer Hurmacı ile Yusuf Erdoğan ise kafileye dahil edildi.

Akigo’da Grbic ve Sani yok

Sahasında Trabzonspor’u konuk edecek Akhisar Belediyespor’da yeni transfer Grbic, sakatlığı sebebiyle kritik maçta forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Sani’nin ise Cihat Arslan tarafından riske edilmeyeceği öğrenildi. Sakatlığı bulunan sağ kanat oyuncusu Mervan’ın ise sahadaki yerini alabileceği öğrenildi.

Fırtına Manisa’da

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de karşılaşacağı Akhisar Belediyespor ile yapacağı maç için Manisa’ya gitti. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan Bordo-Mavililer, uçak arızası sebebiyle 2 saatlik gecikmenin ardından İzmir’e hareket edebildi. Kafile, buradan kara yoluyla Manisa’ya geçti. Havaalanında ise az sayıda Trabzonspor taraftarı oyuncuları karşıladı.

Mandıralı: Tek hedefimiz var

Trabzonspor’un hocası Hami Mandıralı, göreve geldiği günden bu yana kadrodaki sakatlık ve cezalar sebebiyle ideal 11’i sahaya sürememenin sıkıntısını yaşıyor. Tüm bu tabloya rağmen karamsarlığa kapılmayan Bordo-Mavililer’in teknik direktörü, Akhisar Belediyespor deplasmanından umutlu. Mandıralı, 90 dakikaya dair beklentilerini şöyle sıraladı: “Evet, bir talihsizlik yaşıyoruz. Her mevkide önemli eksiklerimiz var. Onur, Mustafa, Aykut, Mehmet, Cardozo... Fakat çözüm üretmek bizim işimiz. Böyle durumlar oynayacak arkadaşlar için de bir fırsattır aslında. Ligi olabilecek en iyi yerde bitirmek için her maçımıza kazanmak için çıkacağız. Akhisar Belediye maçı da bunlardan biri.”

Muhammet ve Erkan kart sınırında

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda bugün oynanacak kritik Akhisar Belediyespor maçı öncesi Trabzonspor’da 2 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Takıma Gaziantepspor’dan kazandırılan golcü oyuncu Muhammet Demir ve orta sahanın yıldızı Erkan Zengin, bugünkü maçta sarı kart görmeleri halinde 15 Şubat’da Avni Aker’de konuk edilecek Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecekler.

Başkan Usta’dan taraftara çağrı

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor resmi internet sitesinden camiaya seslenen ve başarı için sabır gösterilmesini rica eden başkan Muharrem Usta, bu defa da Twitter adresinden mesaj vermeyi sürdürdü. Usta, taraftarlara yönelik yaptığı açıklamada, “Bu sezon gideri kısıp geliri maksimize ederek radikal finansal başarı peşindeyiz. Yeni statla birlikte sonrası aydınlıktır. Finansal başarı ve geleceğimizin garantisi için yakında loca satışımıza tam destek bekliyoruz. Başaracağız” ifadelerini kullandı.

Muhtemel 11'ler

STAT: Manisa 19 Mayıs
SAAT: 15.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Halis Özkahya

AKHİSAR
Lukac
Ahmet Cebe
Douglao
Caner
Kadir
Merter
N’Guemo
Custodio
Onur
Muğdat
Rodallega
T.D.: Cihat Arslan

TRABZONSPOR
Esteban
Salih
Bosingwa
Douglas
Musa Nizam
Okay
Aytaç
Erkan
Marin
Sefa
Muhammet Demir
T.D.: Hami Mandıralı

Haberin Devamı
YORUM YAZ