MENÜ

3 Temmuz'a çok gizli ve büyük soruşturma!

Şike operasyonunda 'kumpas' iddiaları, soruşturmaya dönüştürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından 'Çok gizli' yürütülen soruşturmada, spor ve medya dünyasından bir çok ismin ifadesine başvuruldu.

3 Temmuz'a çok gizli ve büyük soruşturma!

Şike operasyonunda ‘kumpas’ iddiaları, soruşturmaya dönüştürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından ‘Çok gizli’ yürütülen soruşturmada, spor ve medya dünyasından bir çok ismin ifadesine başvuruldu.

Hürriyet Gazetesi’nden Toygun Atilla’nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Şike operasyonlarında kumpas’ soruşturması başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturmada, delilleri toplaması için ise Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlendirildi.

Soruşturma çok gizli yürütülüyor


Çok gizli olarak yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında kulüp Başkanı, futbolcu, yönetici, gazeteci, yazar Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi.


Aziz Yıldırım'dan futbolculara uyarı!
Yasadışı dinlemeler de araştırılıyor

Mercek altına alınan ‘şike’de kumpas’ iddiaları kapsamında, soruşturma sırasında polis tarafından geçmişte yapılan yasa dışı dinlemeler de önemli bir yer tutuyor. Aziz Yıldırım’ın İBDA-C üyesiymiş gibi dinlenmesi, eski polis şefi Hanefi Avcı’nın da dahil edildiği Devrimci Karargah dosyasına eklenmesi araştırılan konular arasında yer alıyor.

Bunun dışında şike davası sırasında bazı klüp başkanlarının ‘cemaat’ avukatlarını tutarak davadan beraat ettirildikleri iddiası, dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ‘şike varmış algısı’ yaratmak için basına sızdırdıkları görüntüler de bu kapsamda araştırma konusu oldu.

3 Temmuz Şike Operasyonu

Şike operasyonları 3 Temmuz 2011’de yapıldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında olduğu 93 kişi gözaltına alındı, 31 isim tutuklandı. Soruşturma, dönemin özel yetkili savcısı Mehmet Berk tarafından yürütüldü. 2 Temmuz 2012’de sonuçlanan dava sonunda Aziz Yıldırım, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 Ocak 2014’de Yargıtay 5. Dairesi kararı onadı. 4 Mart 2014’te Aziz Yıldırım’ın itirazı üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe’nin ‘şike dosyasını’ yeniden inceleme kararı aldı. Yeniden yapılan yargılama sonunda 10 Ekim 2015’te, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım ve 35 sanığın ‘suç örgütü kurmak’ ve ‘şike’ suçlarından beraatlerine karar verdi.

Başta Fenerbahçe Kulübü ve başkan Aziz Yıldırım olmak üzere davada yargılanan sanıkların şikayetleri üzerine İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı şike operasyonlarında ‘kumpas’ iddialarını mercek altına aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ