MENÜ

PES! Hem gözlemci, hem hakem skandalı!

Türk futbolunda gün geçmiyor ki hakemler ve gözlemcilerle ilgili yeni bir skandal yaşanmasın. Son günlerde en çok tartışılan kurumlardan biri olan MHK'nın bakışları arasında yine iki büyük olay yaşandı.

PES! Hem gözlemci, hem hakem skandalı!

Haber Türk Gazetesi'nin haberine göre ilki, geçen pazar Altay - Tire 1922 maçında yaşanan hakem faciası... Hakem Bilal Emektar, Altaylı Bedri Can'a, rakibinin saçını çektiği gerekçesiyle kırmızı kart verdi. Ancak Siyah Beyazlı yönetim, rakibinin saçını çeken futbolcunun Hayrullah Çelik olduğunu yolundaki itirazını ve dosyaya koyduğu görüntüleri PFDK'ya gönderdi. Bu belgeleri inceleyen PFDK, hakemin yanlış karar verdiğini saptadı ve Bedri Can'a gösterilen kırmızı kart cezasını kaldırdı. Rakibinin saçını çeken Hayrullah Çelik'e 3 maç ceza verildi.

Olmayan hocayı rapor etti

Diğer skandal ise hafta sonu Samsun'da 2-2 biten Ladik Bld - Osmancık maçında yaşandı. İki takım futbolcularıyumruk yumruğa kavga etti. Taraftarın da katılmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Gözlemci raporuna göre TFF Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Osmancık'tan iki futbolcu, 1 teknik adam ve 1 yöneticiden savunma isteyip "tedbir" kararı verdi. Ladik Bld'den de bir yöneticiye tedbir koydu. Ancak maçın gözlemcisinin o gün takımın başında olmayan Osmancık'ın hocası Alpay Ardık'ı rapora eklediği ortaya çıktı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ