MENÜ

Manchester United uçak kazasını andı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, aralarında futbolcular ve teknik ekibin de yer aldığı 23 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının 58. yıl dönümünü andı.

Manchester United uçak kazasını andı

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, içlerinde 8 futbolcu ve 3 teknik ekip üyesinin de bulunduğu 23 kişinin yaşamını yitirdiği 6 Şubat 1958’de Münih’te gerçekleşen uçak kazasını anmak için Manchester Unitedlı futbolcular, teknik direktör Louis van Gaal ve taraftarların Old Trafford Stadı’nda bir araya geldiği belirtildi.

"Manchester United tarihinin en kötü günü" başlığıyla yapılan açıklamada, bu trajik olayın asla unutulmayacağı vurgulandı.

Avrupa Kupası’nda Kızılyıldız ile deplasmanda karşılaşan Manchester United’ta futbolcuları Londra’ya taşıyan kafile, Belgrad’tan dönüş yolunda Münih Havaalanı’nda yakıt ikmali yapmıştı. Uçak havaalanından iki kez kalkmaya çalışsa da başarılı olamamış, üçüncü denemesinde ise kısa süre havalanmasının ardından düşmüştü.

Manchester United’ta o dönem forma giyen Roger Byrne (28), Eddie Colman (21), Mark Jones (24), David Pegg (22), Tommy Taylor (26), Geoff Bent (25), Liam Whelan (22) ve Duncan Edwards (21) ile bazı teknik ekip üyeleri, gazeteciler ve kabin görevlileri kazanın ardından hayatlarını kaybetmişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ