MENÜ

Galatasaray-Torku Konyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Kupada taraftarıyla barışan Galatasaray'da, şimdi sıra liderin 13 puan gerisinde kaldığı lig yarışında. Sezonun formda ekibi Konyaspor'u ağırlayacak olan Aslan, bırakın kötü bir sonucu puan kaybını bile düşünmüyor. Mustafa Denizli'nin kozu 11'e aldığı son haftaların yıldızı Sinan Gümüş.

Galatasaray-Torku Konyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray, Süper Lig’in 20. haftasında bugün sahasında Torku Konyaspor’u konuk edecek.

Süper Lig’de 19. haftada deplasmanda 3-2 kaybettiği Osmanlıspor maçıyla zirve yarışında ciddi yara alan Sarı-Kırmızılı ekip, aranın daha fazla açılmaması için, sezonun ilk yarısında 4-1 yendiği rakibini yine mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. İlk iki şansını zora soktuktan sonra, üçüncülük için de mücadele vermeye başlayan Cim Bom’un puan kaybına tahammülü yok. Teknik direktör Mustafa Denizli, son idmanda yaptığı toplantıda, “Şimdi yeni bir seri başlatma zamanı. Önümüzde zorlu ve yoğun bir maç temposu var. Herkesin hazır olmasını istiyorum” dedi.

Balta cezalı, savunma sıkıntılı

Konya maçı öncesi en büyük sıkıntı ise savunma hattında yaşanıyor. Takımla önceki gün çalışmaya başlamasına rağmen Denayer’in hazır olmaması, Semih’in sakatlığının devam etmesi ve Hakan Balta’nın kart cezalısı oluşu, Denizli’yi arayışlara itiyor. Şimdilik Koray’ı 11’e adapte etmeyi planlayan Denizli, son anda Donk’u da bu bölgeye çekebilir. (Metin Karabaş)

Gözler Sinan Gümüş’te

Galatasaray formasıyla çıktığı son 7 maçta 8 gol atan Sinan Gümüş, yükselen formuyla bugün Aslan’ın en önemli kozu olacak. Genç forvet kupadaki patlamayı ligde de sürdürmeyi hedefliyor.

Sınırda ordu var!

Konya maçı öncesi Galatasaray’da kaleci Muslera, Yasin, Olcan ve Sabri ceza sınırında. Bu oyuncular kart görürlerse, gelecek hafta Mersin deplasmanında forma giyemeyecekler. Konuk ekipte de Ömer Ali Şahiner ve Rangelov, sınırdaki isimler.

Poldi&Denayer kararı

Yoğun maç temposunu düşünen Mustafa Denizli, sakatlıktan yeni çıkan Denayer ve Podolski’yi, Konya karşısında riske etmeme kararı aldı. Ancak tecrübeli çalıştırıcı, iki futbolcuyu da 18 kişilik kadroya dahil edebilir.

30 maçtır gol atıyor

Galatasaray, ligde çıktığı üst üste 30 maçta da gol atmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar bu periyotta rakip ağları 62 kez havalandırırken, en son 8 Mart 2015’te Kadıköy’de 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe derbisini boş geçmişti.

9 maçta 15 puan kayıp

Cim Bom, ligde çıktığı üst üste 9 maçta 15 puan kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, bu periyottaki üç galibiyetini TT Arena’da yaşadı. Cim Bom diğer 6 karşılaşmadan ise 3 yenilgi, 3 beraberlikle ayrıldı.

TT Arena daha huzurlu

Aslan’ın TT Arena karnesi daha iyi! Bu sezon sadece ligin 2. haftasında Osmanlıspor’a 2-1 kaybeden Cim Bom, ardından sahasında oynadığı 8 lig maçında 2 beraberlik, 6 galibiyet yaşadı.

Konya boyun eğmiyor!

Torku Konyaspor’un, 2016’da resmi maçlarda yenilgisi yok! En son 27 Aralık 2015’te Beşiktaş’a 4-0 kaybeden Konyaspor, sonrasında 5’i Türkiye Kupası olmak üzere toplam 7 karşılaşmadan 6 galibiyet, 1 beraberlikle ayrıldı. 9 Ocak’ta İnegöl deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrılan Yeşil-Beyazlılar üst üste 6 resmi maçı, üstelik de 5’ini, gol yemeden kazandı.

Son yenilgi 2003’te

Galatasaray, Konyaspor karşısında ligdeki son yenilgisini 13 Eylül 2003’te Konya Atatürk Stadı’da 1-0’lık sonuçla yaşadı. Cim Bom, ardından karşılaştığı rakibini 18 maçta, 15 kez mağlup etti, 3 kez berabere kaldı. Aslan, bu 18 karşılaşmanın 10’unda gol dahi yemedi.

Muhtemel 11'ler

STAT: TT Arena
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Bülent Yıldırım

GALATASARAY
Muslera
Linnes
Chedjou
Koray
Olcan
Donk
Selçuk
Sneijder
Sinan
Yasin
Umut
TD: Mustafa Denizli

TORKU KONYA
Serkan
Skubic
Ali Turan
Vukovic
Douglas
Holmen
Ali Çamdalı
Meha
Mbamba
Ömer Ali
Bajic
TD: Aykut Kocaman

Haberin Devamı
YORUM YAZ