MENÜ

TSF'den açıklama

Türkiye Satranç Federasyonu bugün çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı!

TSF'den açıklama

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) bugün bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan “www.satranctv.orgisimli web adresinin bir ilaç firması tarafından kullanılmasına” yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

TSF’den yapılan açıklamada haberlere konu olan www.satranctv.orgisimli domain adresinin Türkiye Satranç Federasyonu’nun eski yönetimi tarafından hizmet satın alınan bir firmaya ait olduğu belirtilerek, “Bu İnternet sitesi ve domain adresi TSF adına kayıtlı kurumsal bir adres değildir. TSF’ye bu domain adresi üzerinden daha önce hizmet veren ilgili firma ile Federasyonumuz arasındaki hizmet sözleşmesi 2 yıl önce sona ermiş ve adı geçen domain adresi de firmada kalmıştır. Sözleşmenin sona erdiği tarih itibariyle de bu domain adresinin Federasyonumuzla hiçbir ilgisi ve bağı kalmamıştır. Doğal olarak bu domain adresi ile ilgili tasarruflar da adresin sahibi firmaya aittir” denildi.

TSF’nin mevcut yönetimi olarak bir Firmadan hizmet satın almak yerine TSF’nin kurumsal hesapları üzerinden tüm satranç ailesine aynı hizmeti sunacak bir çalışma yönteminin benimsendiği vurgulanan açıklamada, “Aynı hizmet, Federasyonumuzun alan adı (domaini) altında ve Youtube mecrasında herhangi bir hizmet satın alması yapmadan, Federasyonumuzun imkanlarıyla, çalışanlarımız tarafından yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

TSF tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün bazı gazetelerin internet sitelerinde Türkiye Satranç Federasyonu’na ait olduğu iddia edilen ‘www.satranctv.orgisimli web adresinin bir ilaç firması tarafından kullanılmasına’ yönelik iddia ve yorumlara yer verilmiştir.

TSF olarak kamuoyunun doğru, tarafsız bilgilendirilmesi, Türkiye’de 7 yaşından 70 yaşına kadar çok büyük bir camia olan satranç ailesine konu ile ilgili gerçeklerin aktarılması için açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.
Haberlere konu olan www.satranctv.orgisimli domain adresi, Türkiye Satranç Federasyonu’nun eski yönetimi tarafından hizmet satın alınan bir firmaya aittir. Bu internet sitesi ve domain adresi TSF adına kayıtlı bir adres değildir.

TSF’ye bu domain adresi üzerinden hizmet veren ilgili firma ile Federasyonumuz arasındaki hizmet sözleşmesi 2 yıl önce sona ermiş ve adı geçen domain adresi firmada kalmıştır. Sözleşmenin sona erdiği tarih itibariyle bu domain adresinin Federasyonumuzla herhangi bir ilgisi ve bağı kalmamıştır. Doğal olarak bu domain adresi ile ilgili tasarruflar da adresin sahibi firmaya aittir.

TSF’nin mevcut yönetimi olarak bir Firmadan hizmet satın almak yerine TSF’nin kurumsal hesapları üzerinden tüm satranç ailesine aynı hizmeti sunacak bir çalışma yöntemi benimsenmiştir. Aynı hizmet, Federasyonumuzun alan adı (domaini) altında ve Youtube mecrasında herhangi bir hizmet satın alması yapılmadan Federasyonumuzun imkanlarıyla, çalışanlarımız tarafından yürütülmektedir.

TSF’nin tüm faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmeler, canlı yayınlar, videolar, web sayfamız ve Federasyonumuza ait sosyal medya mecraları üzerinden gerçekleştirilmektedir.

TSF olarak lisanslı sporcu sayısı açısından futbol dahil diğer spor dallarını geride bırakırken, bu ülkenin geleceği için güzel hamlelere imza atan sporcularımızın başarıları hepimizin motivasyonunu artırmaktadır. Türkiye’de satranç sporunun yaygınlaştırılması için yürütülen projeler tüm hızıyla devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde, TSF olarak Antalya’da Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda; Şırnak'tan Adıyaman'a, Düzce’den Mardin'e, İstanbul’dan Mersin'e, Gaziantep'ten Artvin'e, Hatay'dan Bursa'ya, Diyarbakır'dan Tekirdağ'a, Tunceli'ye, Siirt'e, Batman'a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları, gençleri ve emektar sporcuları bir araya getiren rekor katılımlı bir satranç şölenine imza attık. Türkiye’nin doğudan batıya 81 ilinden 2 bin 236 sporcu ve aileleriyle birlikte 5 bin kişilik dev bir buluşma gerçekleştirdik. Halen Türkiye Kupası müsabakalarında doğru hamle yarışı sürmektedir.

Sporun tüm güzelliklerini ve heyecanını yaşadığımız bu günlerde, bu tarz gerçeğe aykırı yaklaşım ve iddialarla Federasyonumuza ilişkin itham ve imalarda bulunulmasına tüm TSF Yönetimi ve çalışanları olarak üzüldüğümüzü ifade etmek isteriz.

Ayrıca önemle vurgulamak isteriz ki; haberlerde yer alan bu konu ile ilgili hiç bir medya kuruluşu tarafından işin gerçeğine yönelik bir soru ya da talep ulaşmamıştır. Dolayısıyla “Türkiye Satranç Federasyonu'ndan şu ana kadar bir açıklama yapılmazken, satranç camiasında böyle bir ihmalin nasıl yapıldığı konusunda TSF'ye eleştiri okları yönelmiş durumda” gibi subjektif yorum ve ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir.
Bu bağlamda, TSF’nin de aşağıda yer alan kurumsal hesapları dışında başka hesabı olmadığını tekrar hatırlatmak isteriz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ